Bratislava chce eliminovať dopravné obmedzenia pri výstavbe autobusovej stanice

NETKY.SK • 7 Marec 2017, 12:50 • 2 min
Bratislava chce eliminovať dopravné obmedzenia pri výstavbe autobusovej stanice

BRATISLAVA - Hlavné mesto chce pri výstavbe novej autobusovej stanice v Bratislave, ktorá sa ma začať v júli, čo najviac eliminovať negatívne vplyvy na dopravu. Pre TASR to uviedla Katarína Kohútiková z komunikačného oddelenia bratislavského magistrátu.

slovakia

left justify in out

Mesto tvrdí, že dotknutá lokalita Nív je jeden z hlavných dopravných uzlov v meste, a preto zodpovedne prerokuje všetky návrhy investora na možné riešenie dopravy. Projekt však s dopravnými obmedzeniami ráta. O časových detailoch však ešte magistrát rokuje so všetkými dotknutými orgánmi. "Bolo by predčasné hovoriť o konkrétnych termínoch," podotkla Kohútiková. Projekt Stanice Nivy bol podľa jej slov schválený ešte predchádzajúcim vedením mesta. Záujmom Bratislavy je však vybudovať novú modernú lokalitu s autobusovou stanicou 21. storočia a špičkovou dopravnou infraštruktúrou.

 

Súčasťou projektu novej autobusovej stanice je aj kompletná obnova ulice Mlynské nivy. Developer HB Reavis s mestom preto teraz rieši uzavretie ulice pre dopravu v rôznych časových rámcoch. "Najpraktickejším riešením sa javí kompletné uzavretie pre dopravu s odhadom na 14 mesiacov, namiesto postupného obmedzovania v rozsahu 36 mesiacov," uviedla hovorkyňa developera Martina Jamrichová s tým, že verejnosť bude o finálnom riešení i alternatívnych trasách informovaná.

 

Výstavba novej autobusovej stanice v Bratislave sa má začať v júli. Hotová by mala byť v roku 2020. Do projektu Stanica Nivy chce developer investovať 345 miliónov eur. Do obnovy dopravnej a technickej infraštruktúry v okolí ďalších 24 miliónov eur. Investor plánuje postaviť aj elektrickú nadzemnú dráhu, spájať by mala lokalitu Nivy s bratislavskou Petržalkou. V mestskej časti Petržalka chce vybudovať aj veľkokapacitný parkovací dom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Kalina

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona