Bratislava čaká na megahviezdu Katy Perry

NETKY.SK • 9 Február 2015, 17:39 • 2 min
Bratislava čaká na megahviezdu Katy Perry

BRATISLAVA - Bratislavská Slovnaft aréna hostila v minulom týždni štyri dni slávny kanadský cirkus Cirque du Soleil s predstavením Qiudam.

slovakia

left justify in out

O pár dní si prídu na svoje fanúšikovia hudobnej scény, keď do Slovnaft arény v slovenskej metropole 27. februára zavíta americká spevácka megahviezda Katy Perry. Blížiaci sa nevídaný zážitok dokladuje aj fakt, že celá výprava s technikou, kostýmami, rekvizitami a všetkým, čo ku tejto šou patrí, dovezie do Bratislavy tridsiatka kamiónov.
     

Po vydaní štvrtého štúdiového albumu Prism v októbri 2013 ohlásila speváčka na roky 2014 a 2015 veľké svetové turné. Pod názvom The Prismatic World Tour ho začala 7. mája minulého roku v severoírskom Belfaste. Šnúru viac ako stovky koncertov roku 2014 ukončila vystúpením 20. decembra v novozélandskom Aucklande. 
     

V novembri a decembri absolvovala 23 koncertov v Austrálii, štyri dni po sebe koncertovala v Melbourne, rovnako po štyri dni aj v Sydney, Brisbane a Melbourne. Svojou bezprostrednosťou na pódiu aj mimo neho šokovala Austrálčanov, 26. novembra bola jednou z hlavných hviezd večera ARIA Awards v Sydney. Jej austrálski fanúšikovia ju obdivovali na červenom koberci a prežili šťastné chvíle, keď sa popová princezná pri nich zastavila a začala si s nimi robiť selfie, mnohým spravila najkrajší deň v ich živote. Katy Perry sa zastavovala pri skupinkách nadšených fanúšikov, brala im mobily a fotoaparáty z ruky a sama robila fotky a selfie. Pár dní predtým si dopriala aj chvíľu voľna na ostrove Hayman pri pobreží Quennslandu.
     

The Prismatic World Tour je už tretím svetovým turné úspešnej americkej speváčky. To druhé pod názvom The California Dreams Tour absolvovala od 20. februára 2011 do 22. januára 2012. Nasledovalo po vydaní albumu Teenage Dream v auguste 2010. Ten viedol rebríčky albumov v Spojených štátoch, Anglicku, Austrálii, Kanade, Novom Zélande a viacerých európskych krajinách, jeho predaj dosiahol sedem miliónov výliskov a získal šesť nominácií na cenu Grammy, ani jednu z nich však nepremenil na sošku gramofónika. Šesť piesní z neho bodovalo v singlovej TOP 40 a päť z nich sa dostalo na prvé miesto. Boli nimi postupne California Gurls, Teenage Dream, Firework, E.T. a Last Friday Night. Turné malo celkove 127 vystúpení v Európe, Austrálii a Oceánii, Ázii, Severnej a Južnej Amerike s príjmom 61 miliónov dolárov. 
     

Prvýkrát precestovala Katy Perry štyri kontinenty už v roku 2009. Turné malo názov The Hello Katy Tour a predchádzalo mu vydanie druhého albumu One of the Boys v júni 2008. Hitmi z neho sa stali piesne I Kissed a Girl, Hot n Cold, Waking Up In Vegas a Thinking of You. Katy absolvovala 89 vystúpení, to prvé 23. januára doma v Seattle, záverečné 28. novembra 2009 v rakúskom alpskom stredisku Ischgl, kde koncertom otvárala zimnú lyžiarsku sezónu. 
     

Do Bratislavy príde Katy Perry z Viedne, kde koncertuje deň predtým, 26. februára, z Bratislavy jej cesta povedie do švajčiarskeho Zürichu, tam vystúpi 1. marca, deň nato bude spievať v bavorskej metropole Mníchov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona