Bratislava bude mimoriadne stráženým mestom

NETKY.SK • 11 Máj 2014, 13:09 • 2 min
Bratislava bude mimoriadne stráženým mestom

BRATISLAVA - Bratislava bude podľa výkonného viceprezidenta Stredoeurópskej strategickej rady Róberta Vassa na budúci týždeň mimoriadne stráženým mestom.

slovakia

left justify in out

Dôvodom je konanie zahranično-bezpečnostnej konferencii GLOBSEC, ktorá bude od 14. do 16. mája. Organizuje ju práve Stredoeurópska strategická rada. Ako povedal Vass v rozhovore pre agentúru SITA, na konferencii sa zúčastní šesť premiérov, niekoľko ministrov a stovky významných hostí. Príde aj generálny tajomník NATO Anders Fogh Rasmussen. „Spolupracujeme s Úradom na ochranu ústavných činiteľov, ktorí zabezpečujú bezpečnosť. Dopravné obmedzenia však nepredpokladám,“ povedal.


Stredoeurópska strategická rada, ktorá je organizátorom konferencie GLOBSEC, je nezávislá mimovládna organizácia založená na základoch 20-ročnej histórie Slovenskej atlantickej komisie. Jej misiou je posilňovať hlas Slovenska a strednej Európy v európskych a svetových záležitostiach. Vass očakáva, že dominantnou témou konferencie bude ukrajinská kríza, ktorá je jedným z najväčších konfliktom v Európe od konca studenej vojny. „Kríza bude mať dopad pre celú Európu a transatlantické vzťahy,“ zdôraznil.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies