Bratislava bude hostiť štvrtý najväčší rómsky festival na svete

NETKY.SK • 17 Júl 2016, 20:17 • 2 min
Bratislava bude hostiť štvrtý najväčší rómsky festival na svete

BRATISLAVA - Bratislava aj tento rok bude hostiť štvrtý najväčší rómsky festival na svete. World Roma Festival – Gypsy Fest sa v hlavnom meste uskutoční od 21. do 23. júla a predstavia sa na ňom významné rómske osobnosti a umelci.

slovakia

left justify in out

Otváracie podujatie festivalu má názov Rómovia ako ich nepoznáte. "Vo štvrtok 21. júla budú na Hlavnom námestí prezentovať svoju prácu rómski vojaci, policajti a iné zaujímavé profesie. Gypsy Fest každý rok ukazuje verejnosti Rómov, ktorí sú prínosom pre našu krajinu," povedal riaditeľ festivalu Jozef Šivák.

 

V piatok 22. júla večer ovládne centrum Bratislavy medzinárodná hudobno-tanečná show umelcov z Litvy, Lotyšska, Švédska, Nemecka a Ruska. "Ich program sa volá Noc v rómskom tábore. Speváci a tanečníci patria k popredným umelcom vo svojich krajinách. Často vystupujú v tamojších televíznych programoch. Na Slovensku ich pre veľký úspech z vlaňajška privítame opäť," priblížil Šivák.

 

Gypsy Fest bude pokračovať v sobotu 23. júla pestrofarebným sprievodom rómskych umelcov v tradičných rómskych krojoch. V centre hlavného mesta ľudia uvidia napríklad rómske tanečnice alebo balkánsku dychovku.

 

Festival vyvrcholí záverečným galaprogramom, ktorý organizátori nazvali Visegrad Gypsy Fest. "Na Hlavnom námestí vystúpi napríklad česká speváčka Ida Kelarová, kapela Zingaros z Argentíny, poľská speváčka Liza Kotlyarenko alebo maďarská kapela Romengo," informoval Šivák.

 

World Roma Festival – Gypsy Fest sa uskutoční pod záštitou slovenského predsedníctva v Rade Európskej únie. Festival je súčasťou Kultúrneho leta a hradných slávností Bratislava 2016.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies