Bratislava bude dejiskom misií milosrdenstva, na ktoré vyzval pápež František

NETKY.SK • 12 Máj 2016, 08:14 • 2 min
Bratislava bude dejiskom misií milosrdenstva, na ktoré vyzval pápež František

BRATISLAVA - Misie milosrdenstva, na ktoré vyzval biskupov z celého sveta pápež František, sa uskutočnia v dňoch 22.-28. mája v bratislavskej Katedrále sv. Martina. Povedú ich misionári z Kongregácie Najsvätejšieho Vykupiteľa - redemptoristi.

slovakia

left justify in out

Misijný tím zložený z viacerých kňazov a laikov bude viesť redemptorista Michal Zamkovský, ktorý v súčasnosti pôsobí v Podolínci. Je jedným z vyše tisícky misionárov milosrdenstva, ktorých pápež vyslal v rámci mimoriadneho Svätého roku milosrdenstva.

 

Program misií zahŕňa sériu viacerých liturgických slávení v katedrále, ako i sprievodné udalosti duchovného a kultúrneho charakteru pre rôzne vekové skupiny, napríklad katechézy a stretnutia pred katedrálou. Počas misií budú môcť všetci záujemcovia prejsť jubilejnou bránou milosrdenstva, takisto bude možnosť pristúpiť k sviatosti zmierenia v štyroch jazykoch - slovensky, anglicky, poľsky a taliansky.

 

Počas Misií milosrdenstva v Bratislave ponúknu účastníkom špeciálnu Cestu milosrdenstva. Je to osobitný typ modlitby so zamysleniami, ktorá je zostavená na základe tradičnej krížovej cesty, počas ktorej veriaci rozjímajú o utrpení Ježiša Krista. Túto novinku uviedli po prvý raz pred mesiacom v Sanktuáriu Božieho milosrdenstva v Krakove - Lagiewnikoch. Má 21 zastavení.

 

V Katedrále sv. Martina v Bratislave bude počas troch dní - 23. až 25. mája - každý večer o 19.00 h znieť sedem zastavení. Zamyslenia a modlitby budú čítať viaceré osobnosti, napríklad recitátor Štefan Bučko, herec Karol Čálik či pedagogička Eva Žilineková.

 

Tohtoročné misie milosrdenstva nadväzujú na misie, ktoré sa naposledy konali v Bratislave v roku 2010.

Informácie poskytla Tlačová kancelária Konferencie biskupov Slovenska v Bratislave a koordinátor misií redemptorista Rastislav Dluhý.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies