Bratia únoscu Ariela Castra: o ženách sme nič nevedeli!

NETKY.SK • 9 Máj 2013, 10:45 • 2 min
Bratia únoscu Ariela Castra: o ženách sme nič nevedeli!

CLEVELAND - V prípade troch unesených mladých žien v Clevelande v americkom štáte Ohio obžalovali v stredu z ich únosu a znásilnenia 52-ročného Portoričana Ariela Castra, majiteľa domu a bývalého vodiča školského autobusu, ktorý o túto prácu na jeseň prišiel. Informovala o tom agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Jeho dvoch bratov Pedra (54) a Onilu (50), ktorých pôvodne zatkli ako predpokladaných spolupáchateľov, neobvinili. Polícia uviedla, že podľa vyjadrení obetí o únose dievčat a ich väznení nevedeli. Susedia sa domnievali, že Castro žije v dome sám.

Amanda Berryová bola nezvestná od roku 2003, Michelle Knightová od roku 2002 a Gina DeJesusová od roku 2004. Knightová mala v čase zmiznutia 20 rokov, Berryová 16 a DeJesusová 14. Ženy po takmer desaťročí objavili 6. mája, keď sa jednej z nich podarilo zavolať na tiesňové číslo 911. Spolu so ženami z domu oslobodili aj šesťročné dievča, ktoré porodila Berryová.

Polícia uviedla, že medzi dôkazovým materiálom, ktorý zhromaždila v dome, sú aj povrazy a reťaze. Ženy boli podľa miestnych úradov vystavené dlhodobému sexuálnemu a psychologickému zneužívaniu, trpeli hladom a bitkami. Z vyšetrovania vyplynulo, že únosca ich striedavo väznil v putách a reťaziach v pivničných kobkách v suteréne. Jedna zo žien najmenej päťkrát potratila, pretože hladovala a Castro ju udieral do brucha.

Policajný šéf Ed Tomba povedal, že ženy "neboli v jednej izbe, ale vedeli o sebe". Ariel Castro sa narodil v Portoriku. Pred vyše desiatimi rokmi sa rozviedol a jeho bývalá manželka medzičasom zomrela. V roku 2005 ho exmanželka obvinila z napadnutia - údajne jej dvakrát zlomil nos, vykĺbil rameno a vyhrážal sa jej a jej dcéram zabitím, polícia však sťažnosť odložila ako nepodloženú.

Únosca má najmenej dve dospelé deti, syna i dcéru. Živil sa hraním v miestnych latinskoamerických kapelách. Doteraz nebol trestaný.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies