Bratia sa priznali k sprisahaniu s cieľom odpáliť bombu v New Yorku

NETKY.SK • 13 Marec 2015, 07:06 • 2 min
Bratia sa priznali k sprisahaniu s cieľom odpáliť bombu v New Yorku

MIAMI - Dvaja bratia pôvodom z Pakistanu sa priznali vo štvrtok pred americkým súdom k obvineniam z terorizmu vrátane plánu odpáliť v New Yorku bombu. Malo ísť o pomstu za smrť ľudí, ktorí zahynuli v Afganistane pri útokoch bezpilotných lietadiel.

slovakia

left justify in out

Naturalizovaní Američania Raees Alam Qazi (22) a Sheheryar Alam Qazi (32) boli zatknutí na Floride v roku 2012 a obvinení z poskytnutia podpory teroristickej sieti al-Káida týkajúcej sa použitia zbrane hromadného ničenia, uviedla agentúra Reuters.

 

Raees Alam Qazi sa priznal k sprisahaniu a pokusu poskytnúť materiálnu podporu teroristom a k sprisahaniu s cieľom zaútočiť na federálneho zamestnanca. Hrozí mu najviac 35 rokov väzenia a následný doživotný dohľad zo strany úradov. K rovnakým obvineniam sa priznal aj Sheheryar Alam Qazi. Hrozí mu najviac 20 rokov väzenia a taktiež následný doživotný dohľad zo strany úradov.

Súd vynesie verdikt 5. júna.

 

Podľa svedectva agenta Federálneho úradu pre vyšetrovanie (FBI) pricestoval Raees Alam Qazi do New Yorku v novembri 2012 v nádeji, že si nájde prácu, aby mal peniaze na vyrobenie bomby. Vyšetrovateľom po svojom zatknutí povedal, že hľadal v meste možné ciele, ale žiadny si nevybral a vrátil sa domov. Jeho starší brat, taxikár, podľa prokurátorov platil účty a dal k dispozícii svoj počítač a mobilný telefón.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies