Bratia Riszdorferovci už nie sú aktívni športovci

NETKY.SK • 15 Október 2013, 10:04 • 2 min
Bratia Riszdorferovci už nie sú aktívni športovci

BRATISLAVA - Bratia Michal a Richard Riszdorferovci už nie sú aktívni rýchlostní kanoisti.

slovakia

left justify in out

V minulosti skvelí reprezentanti, držitelia striebornej a bronzovej olympijskej medaily, od septembra nie sú členmi Strediska štátnej športovej reprezentácie Ministerstva vnútra SR. Je to odraz toho, že v práve skončenej sezóne neabsolvovali ani jedny súťažné preteky. Informuje o tom denník Šport.

"Dostali sme zo strediska výpoveď," netajil novú skutočnosť Richard Riszdorfer, mladší z bratov. "Chodil som dlho na vodu trénovať, ale videl som u nás v komárňanskej lodenici, že nemám šancu dostať sa do niektorej osádky. Vzťahy ostali na bode mrazu, nemalo to význam siliť. Momentálne som oficiálne nezamestnaný, ale už pomáham v našom novom fitnescentre v Komárne. Venujem sa tam bez nároku na odmenu funkčnému tréningu,“ doplnil 32-ročný Richard Riszdorfer. 

Pred vyše rokom sa ešte chystal spolu s bratom štartovať na olympiáde v Londýne, ale najmä narušené vzťahy Michala s Erikom Vlčekom im v tom zabránili. Pritom všetci traja boli v minulosti členmi úspešnej káštvorky, vlajkovej lode slovenskej rýchlostnej kanoistiky. 

"Sme vyradení zo strediska a začali sme žiť z úspor. S podnikaním, do ktorého som sa pustil, máme zatiaľ len výdavky. Ale dúfam, že sa postupne rozbehne a bude naším živobytím," nádejá sa Michal Riszdorfer. Svoje odlúčenie od kanoistiky považuje osemnásobný majster sveta a jedenásťnásobný majster Európy za dočasné. "Vďaka FTVŠ mám najvyššiu trénerskú kvalifikáciu. Chcel som byť doma v Komárne tréner, čo však zatiaľ nie je možné. Ale postupne určite nastanú v našej lodenici personálne zmeny, a tak sa zaiste situácia aj pre mňa zmení," povedal pre Šport Michal Riszdorfer. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona