Bratia Michaela Jacksona si uctili jeho pamiatku

NETKY.SK • 26 Jún 2016, 12:02 • 2 min
Bratia Michaela Jacksona si uctili jeho pamiatku

USA - Bratia zosnulého amerického speváka Micheala Jacksona si uctili jeho pamiatku.

slovakia

left justify in out

Jermaine, Tito, Jackie a Marlon tak spravili v piatok na San Diego County Fair, čiže deň pred siedmym výročím Michaelovho úmrtia. Ten skonal 25. júna 2009 vo veku 50 rokov. Štvorica okrem najznámejších hitov Kráľa popu predviedla aj viaceré piesne z repertoáru skupiny The Jackson 5, v ktorej s bratom pôsobili. Formácia v súčasností funguje pod názvom The Jacksons a jej členmi sú práve spomínaní Jermaine, Tito, Jackie a Marlon.


Michael Jackson sa narodil 29. augusta 1958, pričom už od roku 1964 pôsobil v The Jackson 5. Neskôr odštartoval sólovú kariéru a vydal desať štúdiových albumov ako napríklad Off The Wall (1979), Thriller (1982), Bad (1987), Dangerous (1991) či HIStory: Past, Present and Future, Book I (1995), pričom podľa odhadov predal viac ako 400 miliónov kópií nahrávok. Medzi jeho najväčšie hity patria piesne Billie Jean, Beat It, Thriller, Bad, Man In The Mirror, Dirty Diana, Black Or White, You Are Not Alone či Earth Song. Na konte má 15 cien Grammy, a to vrátane Grammy Legend Award a Grammy za celoživotný prínos. Získal aj stovky ďalších ocenení.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies