Bratia Daviesovci z The Kinks sa stretli na pódiu

NETKY.SK • 20 December 2015, 10:24 • 2 min
Bratia Daviesovci z The Kinks sa stretli na pódiu

BRATISLAVA - Dave a Ray Daviesovci z už nefungujúcej anglickej kapely The Kinks sa v piatok predstavili na spoločnom pódiu. Dave Davies naň počas svojho londýnskeho koncertu pozval staršieho brata Raya, s ktorým potom publiku predviedol hit You Really Got Me. Následne prostredníctvom svojho konta na sociálnej a mikroblogovacej sieti Twitter napísal, že to bol skvelý večer a s Rayom sa výborne zabavil.

slovakia

left justify in out

Súrodenci odohrali naposledy spoločný koncert v roku 1996 ešte ako členovia formácie, ktorá sa v tom istom roku rozpadla. O možnom reunione skupiny sa diskutuje už dlhší čas, kapela sa však doteraz nedala dokopy najmä pre údajné zlé vzťahy medzi bratmi. Bývalý spevák zoskupenia Ray Davies sa však v januári 2014 vyjadril, že The Kinks o návrate uvažujú, pričom uviedol, že majú k tomu blízko. V novembri toho istého roka zas počas rozhovoru pre magazín Rolling Stone prezradil, že s bratom nahral nové skladby a od roku 2013 pracujú na demách. Či však aj momentálne uvažujú o spolupráci, zatiaľ nie je známe.


The Kinks vznikli v roku 1964 v Londýne. Na konte majú 24 štúdiových albumov, desiatky kompilácií a tiež živé nahrávky. Zatiaľ poslednú štúdiovku Phobia vydali v roku 1993, teda tri roky pred spomínaným rozpadom kapely. Na konte majú okrem piesne You Really Got Me aj ďalšie hity ako All Day and All of the Night, Tired of Waiting for You, Sunny Afternoon, Waterloo Sunset, či Lola. V roku 1990 kapelu uviedli do Rock'n'rollovej siene slávy. V roku 2010 zomrel pôvodný basgitarista formácie Pete Quaife.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies