Bratia Boatengovci proti sebe, otec určite víťazom

NETKY.SK • 20 Jún 2014, 10:33 • 2 min
Bratia Boatengovci proti sebe, otec určite víťazom

FORTALEZA - Po štyroch rokoch nastúpia proti sebe na majstrovstvách sveta futbalisti Nemecka a Ghany a spolu s nimi aj súrodenci Boatengovci.

slovakia

left justify in out

Nevlastní bratia z Berlína nechýbali na súpiskách svojich tímov v roku 2010 v juhoafrickom Johannesburgu, keď Nemci víťazstvom 1:0 na záver skupinovej fázy zachránili postup do osemfinále. Vtedy do vyraďovacej fázy postúpila aj Ghana, ale teraz má ťažšiu pozíciu. Po prehre s USA (1:2) pôjde futbalistom zo západnej časti afrického kontinentu v sobotu od 21.00 h SELČ v G-skupine MS 2014 v brazílskej Fortaleze o veľa. Proti Nemcom musia zabodovať. Uvedomuje si to aj Kevin-Prince Boateng, ktorý predpovedá ľúty boj "na život a na smrť".

 

"S bratom sme prerušili kontakty, každý z nás sa koncentruje len na seba a svoj výkon. Bude to ako v starom Ríme. My nastúpime proti sebe a okolo hracej plochy budú ľudia, ktorí budú chcieť vidieť, ako dokážeme bojovať o víťazstvo," cituje slová stredopoliara Ghany K. P. Boatenga server BBC. "Mužstvo, ktoré bude viac chcieť, zvíťazí. Budeme bojovať až do posledného dychu," zdupľoval ofenzívny hráč Ghany. 

 

Kevin-Prince a Jérome sa obaja narodili v Berlíne tomu istému ghanskému otcovi, ale rôznym nemeckým matkám. Dnes 27-ročný Kevin Prince nastupoval v mládežníckych tímoch za Nemecko, ale v roku 2007 sa rozhodol reprezentovať krajinu svojho otca. Jeho nevlastný brat, o jeden a pol roka mladší obranca Jérome, zostal v službách nemeckého futbalu. Pred štyrmi rokmi na MS v JAR boli jednou z troch bratských dvojíc, ktoré sa tam predstavili. Boli však jediní, ktorí nastúpili proti sebe. Tento historický zápis si zopakujú aj teraz v Brazílii a ich otec Prince k tomu povedal, že si sobotňajší zápas určite nenechá ujsť. "Pre mňa to bude najľahšie. Nech sa stane čokoľvek, ja môžem byť iba víťaz. Ktorýkoľvek z tímov zvíťazí, Boateng zvíťazí s ním. Želám si len, aby obaja zostali zdraví a nezranili sa," cituje BBC otca Boatengovcov. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies