Brata vodcu al-Káidy zbavili obvinení z terorizmu, otvoria nové vyšetrovanie

NETKY.SK • 15 Október 2015, 16:03 • 2 min
Brata vodcu al-Káidy zbavili obvinení z terorizmu, otvoria nové vyšetrovanie

KÁHIRA - Mladšieho brata vodcu teroristickej organizácie al-Káida Ajmana Zawahrího zbavil dnes egyptský súd obvinení z terorizmu a súčasne nariadil otvorenie nového vyšetrovania.

slovakia

left justify in out

Muhammada Zawahrího pôvodne obviňovali z vytvorenia a vedenia teroristickej organizácie, ako aj z pokusu o násilné zosadenie vlády, zatiaľ čo nové konanie prokuratúry sa má týkať podozrenia, že založil "teroristickú bunku", informuje agentúra AP. Egyptské orgány ho zatkli v auguste 2013, niekoľko dní po rozohnaní stúpencov zosadeného islamistického prezidenta Muhammada Mursího, ktorí si v Káhire zriadili protestné tábory. Zásah bezpečnostných zložiek si vtedy vyžiadal viac ako 600 mŕtvych.

 

Muhammad Zawahrí bol v minulosti vodcom skupiny egyptských salafistických džihádistov a blízkym spojencom Mursího, ktorého vynieslo k moci hnutie Moslimské bratstvo. V rámci rovnakého procesu udelil súd tresty smrti 10 zo 67 spoluobžalovaných Zawahrího. Ďalších 32 vyviazlo s doživotím.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies