Brat jedného z organizátorov protestu Gorila pracuje u Lipšica

NETKY.SK • 2 Február 2012, 11:49 • 2 min
Brat jedného z organizátorov protestu Gorila pracuje u Lipšica

Brat jedného z organizátorov protestu Gorila pracuje u Lipšica

slovakia

left justify in out

img

Jeden z organizátorov protestov Gorila Peter Pčolinský je bratom povereného generálneho riaditeľa Kancelárie Ministerstva vnútra SR Vladimíra Pčolinského. Upozornil dnes na to denník Nový Čas.
      Organizátori pritom dlhodobo odmietajú, že by boli akokoľvek prepojení s nejakou politickou stranou alebo hnutím. Popiera to aj Peter Pčolinský. Poukazuje pritom, že organizátori tento týždeň vyzvali na odstúpenie z postu predsedu Národnej rady SR Pavla Hrušovského, ktorý je rovnako členom KDH ako Lipšic. "Pre mňa je môj brat štátny úradník, zamestnanec ministerstva vnútra," uviedol.
      Minister Lipšic sa v stredu (1.2.) postavil na stranu demonštrantov. Na tlačovej konferencii prisľúbil, že polícia bude počas protestu "chrániť ústavné práva občanov". Muži zákona a účastníci mítingu sú podľa neho na jednej lodi. "Aj polícia, aj protestujúci chcú, aby na Slovensku platil zákon pre každého," podčiarkol. Zároveň vyzval organizátorov zhromaždení, aby s políciou spolupracovali pri odhaľovaní provokatérov, ktorí sa môžu zamiešať do davu.
      Prvý protestný pochod Gorila sa konal 27. januára v Bratislave, keď sa ho zúčastnilo približne dvetisíc ľudí. Už tento piatok sa majú tisícky zhromaždených vrátiť, a to tak v hlavnom meste, ako aj v niektorých krajských mestách.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona