Brat Georgea Busha Jeb: S terajšími vedomosťami by som nepovolil inváziu do Iraku

NETKY.SK • 15 Máj 2015, 09:43 • 2 min
Brat Georgea Busha Jeb: S terajšími vedomosťami by som nepovolil inváziu do Iraku

TEMPE - Možný republikánsky kandidát na amerického prezidenta Jeb Bush, snažiaci sa ukončiť kontroverzie spojené s jeho bratom, bývalým dvojnásobným prezidentom Georgeom W. Bushom, vo štvrtok vyhlásil, že na základe teraz dostupných informácií by nepovolil inváziu do Iraku. Uviedla to agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

"So súčasnými vedomosťami by som sa do toho nepúšťal," povedal Bush na bližšie nešpecifikovanom podujatí. Tento bývalý guvernér štátu Florida, ktorý sa podľa očakávania zapojí do budúcoročného zápasu o Biely dom, v rozhovore pre stanicu Fox News v minulosti uviedol, že by inváziu z roku 2003 "schválil".

 

Jeho inkriminovaný komentár spustil v radoch konkurenčných demokratov diskusiu o tom, že Jeb Bush sa od svojho brata Georgea, ktorý opustil Oválnu pracovňu začiatkom roka 2009, veľmi nelíši. George W. Bush odchádzal z úradu s obľúbenosťou oslabenou práve irackou vojnou a tiež stagnujúcou americkou ekonomikou.

Jeb Bush neskôr vysvetlil, že otázke zle porozumel.

 

Washington ospravedlňuje inváziu do Iraku zlyhaním tajných služieb, ktoré tvrdili, že Bagdad vlastní zbrane hromadného ničenia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies