Brány TUKE sa po piaty raz otvorili poslucháčom detskej univerzity

NETKY.SK • 12 Júl 2010, 12:36 • 2 min
Brány TUKE sa po piaty raz otvorili poslucháčom detskej univerzity

Brány TUKE sa po piaty raz otvorili poslucháčom detskej univerzity

slovakia

left justify in out

Už po piaty raz otvára v lete Technická univerzita v Košiciach (TUKE) svoje brány žiakom základných škôl, aby mohli v tomto letnom období získať absolventský diplom detskej univerzity. Univerzita s názvom Sme TU deti sa už tradične teší veľkej popularite.
„Po štvorročnej tradícii a zvyšujúcemu sa počtu nadšených detských účastníkov sa naďalej snažíme priblížiť žiakom základných škôl univerzitný život. Zaujímavým spôsobom im chceme sprístupniť vedu a jej aplikovateľnosť v praxi, uviedol prorektor TUKE pre vonkajšie vzťahy a marketing Juraj Sinay. Dodal, že tu ide aj o snahu prebudiť v myslení najmladšej generácie záujem o rozširovanie svojich obzorov v metropole vzdelávania a výskumu východného Slovenska a hľadanie ciest k riešeniu vedeckých záhad a objavov.
Cieľom projektu je zlepšenie vzťahu žiakov základných škôl, v prevažnej miere z regiónu východného Slovenska, k vede a výskumu, zvýšenie atraktívnosti vedeckej kariéry na univerzite s prepojením na partnerov z praxe a priblížiť význam výskumu a vývoja pre spoločnosť s osobitným dôrazom na žiakov základných škôl.
Počas desiatich dní v dvoch turnusoch sa bude 140 najmladších študentov venovať rôznym zaujímavým témam. „A ako sa na univerzitu patrí, štúdium bude ukončené slávnostnou promóciou a odovzdaním diplomov detskej univerzity, ktoré si deti prevezmú z rúk pána rektora za prítomnosti najvyšších predstaviteľov akademickej obce, partnerov a neodmysliteľne rodičov a príbuzných,“ doplnila Adriana Miškovičová z Centra komunikácie a vzťahov s verejnosťou TUKE.
Projekt mohol vzniknúť vďaka podpore Agentúry na podporu výskumu a vývoja a v spolupráci s hlavným partnerom - Východoslovenskou energetikou, a. s., Košice. Je určený žiakom základných škôl 3. až 8. ročníka.
„Aj napriek letným prázdninám deti prejavili záujem o detskú univerzitu a po objavovaní tajov vedy a techniky, a ani počas horúcich dní im neprekáža znova zasadnúť do školských lavíc. Záujem o projekt naďalej rastie, o čom nás opätovne presvedčil aj krátky čas on-line prihlasovania,“ doplnila Miškovičová.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies