Braňo Bajza nechodí súkromne na festivaly

NETKY.SK • 11 August 2015, 08:06 • 2 min
Braňo Bajza nechodí súkromne na festivaly

BRATISLAVA - Spevák a gitarista slovenskej kapely Polemic Braňo Bajza súkromne nestíha chodiť na letné festivaly.

slovakia

left justify in out

„Nemám čas chodiť súkromne na festivaly. Je mi to až ľúto, niekedy mi to je až blbé, no naposledy som bol už na neexistujúcom Hodokvase možno šesť, sedem rokov dozadu,“ priznal Bejzo v rozhovore pre agentúru SITA.

„Vtedy nám to tak vyšlo, že sme hrali v piatok a sobotu sme nejakou náhodou mali voľnú, tak som si šiel pozrieť Hodokvas, no užil som si to vlastne tak svojsky, keďže som počas jedného večera rozdal asi 300 podpisov. Nakoniec som zobral jednu dve fanúšičky, ktoré mi robili sekretárky a ja som len podpisoval. Každý chcel nejakú fotku, niečo,“ zaspomínal si.


Keď však s kapelou niekde hrajú, zvykne si obľúbený hudobník pozrieť aj ostatné koncerty. „Keď to vyjde tak, že na festivale po koncerte zostávame, tak si, samozrejme, pozrieme aj ďalšie vystúpenia. Slovenské kapely už tak veľmi nepočúvam, lebo tie poznám a či chcem alebo nechcem, všetky sa mi v rámci tých slovenských festivalov dostanú do ucha. Cielene však vyhľadávam skôr zahraničných interpretov, ktorých inokedy nemôžem počuť naživo," poznamenal 42-ročný rodák z Bratislavy.

 

Posledný nezabudnuteľný zážitok má spevák podľa vlastných slov z vystúpenia Village People. „Nedávno sme hrali na Benátskej noci, kde boli Village People a musím teda povedať, že to bola dobrá hlúposť. Čudujem sa ľuďom, že to zaplatili. Ja nepozerám cez prsty, keď sem príde nejaká funky kapela urobiť šou, keby to nestálo toľko peňazí, tak to beriem, ale toto bol totálny ťahák,“ povedal Bejzo. „Pesničky z tej doby sú, samozrejme, dobré, hrajú sa na všelijakých svadbách, človek sa na tom zabaví, no čakal som, že príde nejaká brutálna funky kapela s nejakými štyrmi vokalistami a odpália jednu bohovskú šou. Realita bola však taká, že to púšťali z nejakej empétrojky, výšky mali evidentne skomprimované do takého formátu, že ma to až urážalo a do toho nejakí obstarožní tanečníci, ktorí vkuse išli krok sun krok doľava a doprava, stále to isté a spevák sa snažil spievať falzetom, ktorý mal už dosť nezvládnutý, keďže prišiel do veku, kedy by ten falzet asi nemal už toľko používať. Takže som tam stál a neveril som vlastným očiam a ušiam. Hrali síce známe veci, ktoré mám rád a na ktorých som vyrastal, no po jeden a pol pesničke som išiel radšej späť na náš stage. Tam boli práve chalani z Desmodu, tak som si vypočul radšej ich,“ uzavrel Bejzo.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies