Brannobezpečnostný výbor navrhol pridať MV SR 15 miliónov eur

NETKY.SK • 18 November 2014, 13:39 • 2 min
Brannobezpečnostný výbor navrhol pridať MV SR 15 miliónov eur

BRATISLAVA - Poslanci Výboru NR SR pre obranu a bezpečnosť podporili pozmeňujúci návrh predsedu výboru Jaroslava Bašku (Smer-SD), ktorý navrhol navýšiť rozpočet ministerstva vnútra o 15 miliónov eur.

slovakia

left justify in out

Peniaze by mali ísť podľa Bašku na projekty mobilných policajných staníc a zvýšenie počtu policajtov na tých miestach, kde je zvýšená kriminalita. Pozmeňujúci návrh podporilo osem členov výboru, štyria poslanci sa zdržali.

 

Brannobezpečnostný výbor tiež prerokoval návrh rozpočtu Správy štátnych hmotných rezerv na roky 2015 až 2017. Za zatvorenými dverami rokoval výbor aj o návrhu rozpočtu pre ministerstvo obrany. Štátny tajomník rezortu financií Vazil Hudák predstavil poslancom výboru návrh štátneho rozpočtu na budúci rok, ako aj návrh rozpočtu verejnej správy na roky 2015 až 2017. Poslancovi Ľubomírovi Galkovi (SaS) chýbali v návrhu rozpočtu údaje o rozpočte Vojenského spravodajstva. „Tento údaj treba vrátiť naspäť. Muselo to vypadnúť nejakým nedopatrením,“ vyhlásil Galko s tým, že aj rozpočet Slovenskej informačnej služby je verejný. Zástupcovia rezortu financií argumentovali prevzatou európskou metodikou, ktorá sa používa pri medzinárodnom porovnávaní rozpočtov. „S ministerstvom obrany si to vysvetlíme,“ povedal štátny tajomník Hudák.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies