Brankárovy Rybárovi sa v Česku darí, kolega Kacetl mieri na hosťovanie do Pardubíc

NETKY.SK • 23 November 2016, 17:20 • 2 min
Brankárovy Rybárovi sa v Česku darí, kolega Kacetl mieri na hosťovanie do Pardubíc

HRADEC KRÁLOVÉ/PARDUBICE - Slovenský hokejový brankár Patrik Rybár zažíva úspešnú premiérovú sezónu v českej extralige.

slovakia

left justify in out

Dôkazom je aj skutočnosť, že jeho klub Mountfield Hradec Králové poslal na mesačné hosťovanie do Pardubíc vlaňajšiu brankársku jednotku Ondřeja Kacetla výmenou za útočníka Michala Bártu. Informovala o tom stránka hokej.cz.

 

Rybár prišiel pod Bielu vežu pred aktuálnou sezónou po tom, čo v uplynulých dvoch ročníkoch pôsobil v Piešťanoch. Kvalitnými výkonmi si vybojoval dôveru trénera Václava Sýkoru, ktorý mu dal doteraz priestor v 16-tich zápasoch. Rybár v nich dosiahol 92,25-percentnú úspešnosť zásahov a priemer 1,98 inkasovaného gólu na zápas.

 

Jeho brankársky kolega Ondřej Kacetl nastúpil do deviatich zápasov, v ktorých dosiahol výrazne horšie čísla - priemer 2,70 a úspešnosť 89,72%. "Všetci vieme, že Ondřej je extraligový brankár a myslíme si, že potrebuje pravidelne chytať. V tejto chvíli však nedostáva veľa priestoru z dôvodu veľmi kvalitných výkonov Patrika Rybára. Pardubice nás požiadali o možnosť mesačného hosťovania," uviedol pre klubovú stránku Mountfield HK generálny manažér Aleš Kmoníček.

 

Namiesto Kacetla prichádza z konkurenčných Pardubíc útočník Michal Bárta.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies