Brankára odsúdeného za vraždu expriateľky angažoval brazílsky klub

NETKY.SK • 15 Marec 2017, 08:20 • 2 min
Brankára odsúdeného za vraždu expriateľky angažoval brazílsky klub

RIO DE JANEIRO - Brazílsky futbalový klub Boa Esporte v utorok predstavil novú posilu - brankára, ktorého v minulosti odsúdili na 22 rokov a tri mesiace za vraždu svojej expriateľky.

slovakia

left justify in out

Okrem športovej verejnosti tento krok pobúril aj viacerých sponzorov, ktorí hrozia ukončením spolupráce s organizáciou. Bruna Fernandesa das Doresa de Souzu prepustili z väzenia po tom, ako sa odvolal voči verdiktu z marca 2013. Na tlačovej konferencii uviedol, že je vďačný za príležitosť opäť hrať. V posledných rokoch sa podľa vlastných slov na návrat na trávniky svedomito pripravoval. "Ľudia odo mňa utekajú pre to, čo sa stalo v minulosti. Klub mi otvoril dvere. Som z toho veľmi šťastný a motivuje ma to," uviedol gólman na tlačovej konferencii.

Sedemčlenná porota, ktorú tvorilo päť žien a dvaja muži, futbalistu v roku 2013 uznala vinným za to, že bol iniciátorom vraždy svojej bývalej partnerky Elizy Samudiovej. Brankár podľa obžaloby vylákal 25-ročnú modelku do Vespasiana v Minas Gerais pod zámienkou, že sa chce prihlásiť k otcovstvu dieťaťa. Samudiovú násilím držali na ranči, zabili, rozštvrtili a jej pozostatky dali zožrať psom. Obžalovaný odmietol priamu zodpovednosť za tieto činy, ale priznal pocit viny za smrť ženy. "Povaha trestného činu je sadistická a bezohľadná. Obžalovaný veril, že zbavením sa pozostatkov tela zostane jeho čin nepotrestaný," uviedla vtedy sudkyňa pri čítaní verdiktu. Bruno bol kapitánom brazílskeho mužstva Flamengo Rio de Janeiro, keď v roku 2009 získal domáci titul. Už v decembri 2010 ho uznali za vinného v samostatne posudzovaných prípadoch únosu a nátlaku so zámerom donútiť spomenutú expriateľku k interupcii.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Kalina

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona