Brankár Urminský omilostený, Banská Bystrica s pokutou 600 eur

NETKY.SK • 22 Máj 2015, 13:30 • 2 min
Brankár Urminský omilostený, Banská Bystrica s pokutou 600 eur

BRATISLAVA - Disciplinárna komisia Slovenského futbalového zväzu (DK SFZ) potrestala hráča MŠK Žilina Denisa Vavra, vylúčeného za podrazenie súpera vo vyloženej gólovej príležitosti v zápase 30. kola Fortuna ligy v Dunajskej Strede, pozastavením výkonu športovej činnosti na jedno súťažné stretnutie od 16. mája 2015.

slovakia

left justify in out

Rovnaký dištanc má aj jeho klubový spoluhráč Bojan Letič, ktorý v spomenutom dueli proti FC DAC po dvoch žltých videl červenú kartu a musel odísť predčasne z trávnika. Z druholigistov si za vylúčenia jedno súťažné stretnutie nezahrajú Peter Leško (Prešov) - od 17. 5. a Jozef Slovák (R. Sobota) - od 18. mája. Informuje o tom oficiálna internetová stránka Slovenského futbalového zväzu v novej úradnej správe.

 

Za päť napomenutí žltou kartou majú z hráčov Fortuna ligy a II. ligy nepodmienečne pozastavený výkon športovej činnosti na 1 súťažný zápas od 16. mája Marin Ljubičič (D. Streda), od 17. 5. Blažej Vaščák (Podbrezová), Toni Tipurič (Zlaté Moravce), Roman Tarek (Sereď), Peter Jasenovský (Žilina "B"), Ivan Očenáš (Zvolen). Za 9 napomenutí ŽK v jednom súťažnom stretnutí pauzujú od 18. mája Lukáš Horváth (ŠK Senec), Boris Gáll (MFK Košice "B") a od 20. 5. Gábor Straka (D. Streda).

 

Na základe správy pozorovateľa, stanoviska odbornej komisie SFZ a na základe vlastných zistení DK SFZ upúšťa od uloženia disciplinárneho opatrenia pre brankára Spartaka Myjava Lukáša Urminského, ktorý dostal červenú kartu v zápase 30. kola najvyššej súťaže v Trenčíne.

 

Disciplinárna komisia zobrala na vedomie stanovisko FK Dukla Banská Bystrica k hrubému nešportovému správaniu divákov (vulgárne pokriky) a k neplneniu povinnosti usporiadateľskej služby (použitie pyrotechniky v sektore hostí) v stretnutí 29. kola Fortuna ligy s Dunajskou Stredou a rozhodla sa uložiť disciplinárne opatrenie - finačnú pokutu 600 eur. Na základe podnetu športovo-technickej komisie SFZ za neposkytnutie DVD z domáceho stretnutia 6. kola nadstavbovej časti II. ligy proti Lokomotíve Košice dostal FK Bodva Moldava nad Bodvou pokutu 250 eur. Klub ŠK Senec tiež na základe podnetu ŠTK SFZ za predaj alkoholických nápojov počas domáceho zápasu 6. kola nadstavbovej časti II. ligy proti Zvolenu musí zaplatiť finančnú pokutu 300 eur.

 

V súvislosti s FK Dukla Banská Bystrica členovia "disciplinárky" zobrali na vedomie žiadosť klubu zo Štiavničiek o zmenu lehoty na splnenie uznesenia 1092 (išlo o rozhodnutie rozhodcovského súdu vo veci hráča Lukáša Laksika, ktorý nadobudol právoplatnosť a vykonateľnosť dňa 17. marca 2015 voči FK Dukla Banská Bystrica a uloženie klubu povinnosť do 7 dní predložiť písomnú dohodu o splátkach s L. Laksikom alebo doklad o úhrade dlžnej finančnej čiastky - v prípade nesplnenia uložených povinností DK pristúpi k disciplinárnemu opatreniu do 15. 5., pozn.) a upozornila, že v prípade nevysporiadania vzájomných záväzkov do 30. júna 2015 uloží disciplinárne opatrenie v zmysle disciplinárneho poriadku (pokuta, zákaz prestupov, odobranie bodov alebo preradenie do nižšej súťaže, pozn.).

 

DK SFZ žiada kluby FC Spartak Trnava, AS Trenčín, MFK Skalica a FC Nitra o podrobné písomné stanovisko k hrubému nešportovému správaniu divákov (použitie pyrotechniky, v prípade Skalice použitie dymovníc) do 27. mája 2015.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies