Brankár SR "20" Okoličány: Potlesk košických divákov nás povzbudil

NETKY.SK • 2 December 2014, 08:24 • 2 min
Brankár SR "20" Okoličány: Potlesk košických divákov nás povzbudil

KOŠICE - Mladíci z hokejového projektu HK Orange 20 v pondelňajšom zápase zaskočili úradujúceho extraligového majstra a v Steel aréne zdolali Košičanov 4:3 po samostatných nájazdoch. Na nečakanom triumfe zverencov Ernesta Bokroša mal výrazný podiel brankár Dávid Okoličány, ktorého tím odmenili domáci diváci spontánnym potleskom.

slovakia

left justify in out

Aj prehra po samostatných nájazdoch stačila hokejistom HC Košice na to, aby sa vrátili na čelo extraligovej tabuľky. Práve bod, ktorý získali za remízu v riadnom hracom čase, ich aktuálne delí od druhej Nitry. Návrat na prvé miesto tabuľky mal však pre "oceliarov" trpkú príchuť. Prehra po predĺžení s mladíkmi zo slovenskej "dvadsiatky" totiž nie je pre majstra dôvodom k spokojnosti. "V úvode sme mali niekoľko šancí, ktoré sme nepremenili. Súper nás potrestal za každú chybu. Snažili sme sa, no dnes to bolo nepriestrelné. Čo aj prešlo k bránke, to brankár Okoličány pochytal," poznamenal tréner HC Košice Anton Tomko. Brankár HK Orange 20 Dávid Okoličány si v zápase pripísal 44 úspešných zásahov. "Pre mňa je to najcennejšie víťazstvo v rámci projektu. Zdolať majstra veľmi poteší. Každý zápas je ťažký, ale Košice sú špecifické tým, že sú majstrom. V šatni bola preto trochu nervozita a spočiatku nám odskakovali puky. Príliš sme neverili, že by sme mohli vyhrať, no napokon to dobre dopadlo," uviedol Okoličány.
      

Jeho tím si sympatickým výkonom získal fanúšikov v Steel aréne na svoju stranu a zdalo sa, že tí miestami viac fandia mladíkom než domácim Košičanom. Napokon práve zverenci Ernesta Bokroša odchádzali z ľadu za potlesku tribún. "Je to super pocit. Diváci nás povzbudzovali, hoci sme boli hostia. Sme mladí chalani a takéto niečo nás veľmi povzbudilo a potešilo," uviedol Okoličány pre TASR.
      

Pre úradujúceho majstra je prehra s "dvadsiatkou" už piatou z uplynulých deviatich zápasov. Košičania sa trápia najmä v koncovke. "Vieme, že nedávame veľa gólov, a preto musíme hrať tak, aby sme zápasy vyhrávali iným spôsobom. To sa nedá naučiť. Buď to niekto má alebo nie. Psychický tlak možno mužstvu zväzoval ruky. Vypracovali sme si dosť príležitostí, no ostali nevyužité. Chce to zjednodušiť hru a iba tak sa to dá otočiť," dodal tréner Košičanov Tomko. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies