Brankár Pobrežia Slonoviny Barry ukončil reprezentačnú kariéru

NETKY.SK • 3 Marec 2015, 16:32 • 2 min
Brankár Pobrežia Slonoviny Barry ukončil reprezentačnú kariéru

ABIDŽAN - Brankár futbalovej reprezentácie Pobrežia Slonoviny Boubacar Barry oznámil koniec v reprezentácii úradujúceho afrického šampióna. Tridsaťpäťročný veterán sa tak rozhodol po tom, ako jeho tím triumfoval na Africkom pohári národov, informovala agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

"Po mnohých rokoch v národnom mužstve je čas uvoľniť miesto novej generácii. Vždy som rád reprezentoval a robil radosť fanúšikom Pobrežia Slonoviny," napísal 86-násobný reprezentant v oficiálnom liste na rozlúčku.

 

Barry debutoval v najcennejšom drese v kvalifikačnom zápase MS v roku 2010. Pravidelne ale v reprezentácii chytával len na MS 2006 v Nemecku. Bol účastníkom aj MS 2010 a 2014 a hral aj na šiestich APN za sebou. Gólman belgického Lokerenu pôvodne nemal figurovať v nominácii trénera Herve Renarda na tohtoročný APN, ale po zranení jednotky Sylvaina Gbohouoa ho do tímu vzali. Barry sa napokon stal hrdinom, keď k titulu prispel vo finálovom rozstrele zo značky 11 m 9:8 nad Ghanou. V ňom jednu penaltu zlikvidoval a jednu sám premenil.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies