Brankár Pickford podpísal zmluvu s Evertonom za rekordnú internú prestupovú sumu

NETKY.SK • 15 Jún 2017, 19:55 • 2 min
Brankár Pickford podpísal zmluvu s Evertonom za rekordnú internú prestupovú sumu

LIVERPOOL - Anglický futbalový klub FC Everton vo štvrtok podpísal kontrakt na päť rokov s brankárom Jordanom Pickfordom z AFC Sunderland za rekordnú internú prestupovú sumu 30 miliónov libier vrátane možných výkonnostných bonusov. Základ má hodnotu 25 miliónov libier, referuje BBC.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťtriročný rodák z anglického Washingtonu Pickford odchytal celú sezónu 2016/2017 ako jednotka svojho doterajšieho zamestnávateľa v Premier League, dres mení po zostupe Sunderlandu do The Championship. Pickford reprezentoval Anglicko vo všetkých mládežníckych kategóriach a v októbri sa dostal do seniorskej nominácie.

Po naplnení spomenutej položky by sa Pickford stal tretím najdrahším gólmanom v histórii po Gianluigim Buffonovi (všeobecne uvádzaných 53 miliónov eur od Juventusu Turín pre Parmu v roku 2001) a Edersonovi Moraesovi (minulý týždeň 40 miliónov eur od Manchestru City pre Benficu Lisabon).
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies