Brankár Myjavy Matúš Hruška neinkasoval už 425 minút

NETKY.SK • 4 Apríl 2016, 10:27 • 2 min
Brankár Myjavy Matúš Hruška neinkasoval už 425 minút

MYJAVA - Tréner futbalistov Spartaka Myjava Norbert Hrnčár môže mať dôvod na radosť nielen z tretieho miesta klubu v tabuľke najvyššej súťaže, ale aj z výkonov brankára Matúša Hrušku.

slovakia

left justify in out

Člen slovenskej reprezentácie do 21 rokov si v ostatných štyroch dueloch Fortuna ligy udržal čisté konto a neinkasoval dovedna už 425 minút. Naposledy ho prekonal presne pred mesiacom 2. marca kanonier MFK Ružomberok Miloš Lačný, ktorý pod Čebraťom rozhodol v 25. min o víťazstve nad Myjavou v rámci 22. kola. Hruška potom zatiahol roletu a v domácich zápasoch proti Senici (6. 3. - výsledok 0:0), Trnave (12. 3 - 1:0), na Pasienkoch so Slovanom Bratislava (20. 3. - 1:0) i v sobotňajšom súboji 25. kola Fortuna ligy doma proti Žiline (0:0) už nevyberal loptu zo siete.

 

"Samozrejme, že ide o vec, ktorá brankára poteší. V prvom rade je to však zásluha celého mužstva. Chalani výborne bránia, blokujú strely a tým mi veľmi pomáhajú," citovala internetová stránka fortunaliga.sk slová Matúša Hrušku, ktorý po zranení Petra Solničku nastúpil vlani 22. septembra od 10. kola ligovej súťaže do bránky "kopaničiarov" a medzi žrde už nikoho nepustil. "Každý dobre odchytaný zápas v lige mi dodáva sebavedomie. Som klubu vďačný za šancu, ktorú som dostal. Snažím sa splácať dôveru dobrými výkonmi. Verím, že sa mi to darí."

 

Odchovanec žilinského futbalu nevnímal sobotňajšie čisté konto proti materskému klubu špeciálne. "Bol to zápas ako každý iný. Žilina má skvelú ofenzívu, som rád, že sa nám ju podarilo skrotiť," poznamenal Matúš Hruška a dodal: "Najťažšie mi bolo v úplnom závere duelu, keď žilinský obranca Martin Králik prehlavičkoval vo výbornej pozícii našu bránku. Vtedy som naozaj stuhol. Keby loptu trafil lepšie, nemal by som šancu. Bola to posledná akcia stretnutia, vzápätí rozhodca odpískal koniec. A ja som si poriadne vydýchol."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies