Brankár Mucha si nepamätá, kedy naposledy mal toľko práce ako v Michalovciach

NETKY.SK • 5 Apríl 2017, 18:26 • 2 min
Brankár Mucha si nepamätá, kedy naposledy mal toľko práce ako v Michalovciach

BRATISLAVA - Futbalisti Slovana Bratislava sú po utorňajšom víťazstve 2:1 v Michalovciach nad domácim MFK Zemplín bližšie k postupu do finále slovenskej pohárovej súťaže. Pred budúcotýždňovou semifinálovou odvetou Slovnaft Cupu na Pasienkoch (hrá sa 11. 4. o 18.30 h) majú "belasí" jednogólový náskok, navyše na trávniku michalovského súpera strelili dva góly - v 5. min maďarský reprezentačný útočník Tamás Priskin a v 55. min guinejský reprezentant Seydouba Soumah, takže do pohárového finále by ich posunula aj prípadná prehra 0:1 v odvete.

slovakia

left justify in out

Oporou Slovana v utorňajšom meraní síl na východe Slovenska bol brankár Ján Mucha, ktorý inkasoval len raz - v 41. min po strele gréckeho ofenzívneho stredopoliara Anastasiosa Dimitriadisa. Ďalšie príležitosti domácich na skórovanie v podaní Petra Kavku, Igora Žofčáka či Filipa Serečina skúsený 34-ročný brankár bratislavského tímu zlikvidoval.

 

 "Ani si nepamätám, kedy som naposledy mal toľko roboty. V obrane sme museli riešiť veľa náročných situácií a rôznych skrumáží. Súper vyslal viacero nebezpečných striel, na ktoré sa na mokrom teréne veľmi ťažko reaguje. Takéto podmienky sú náročné najmä pre brankárov. Som rád, že sme to v defenzíve ustáli a udržali víťazstvo," citovala oficiálna internetová stránka Slovana slová Muchu.

V Michalovciach sa hodinu pred začiatkom stretnutia intenzívne rozpršalo, prišla poriadna búrka. "Máme za sebou ťažký duel, hralo sa na veľmi náročnom teréne, ktorý našej hre absolútne nevyhovuje. Už v prvom polčase sme mohli rozhodnúť, boli tam šance, ktoré sme mali dotiahnuť do úspešného konca. Myslím si, že ak by sme skórovali na 2:0, zápas by sa zlomil a vyhrali by sme vyšším rozdielom, ale nestalo sa tak. Napriek tomu je víťazstvo 2:1 cenné, nikde na východe sa totiž nehrá ľahko," zhodnotil Ján Mucha.

Futbalisti Slovana majú na jar vynikajúcu bilanciu: v ôsmich súťažných stretnutiach (6x Fortuna liga, 2x Slovnaft Cup) si pripísali sedem víťazstiev a jednu remízu. "S výsledkom sme spokojní, urobili sme dôležitý krok k postupu do finále. V sobotu v ligovom vystúpení v Podbrezovej (3:2) sme stratili veľa síl a proti Michalovciam už bolo miestami vidieť, že chalani toho majú plné zuby. Musíme sa teraz dobre zregenerovať, aby sme v každom jednom zápase zostávajúcom do konca sezóny mohli vydať zo seba maximum. V najbližšom čase nás čaká veľmi náročný program."

Po víťazstve na Zemplíne sú "belasí" krôčik od finálovej účasti v Slovnaft Cupe 2016/2017, v ktorom by si 1. mája zmerali sily s úspešnejším z dvojice druholigistov FK Poprad - MFK Skalica. "Naším jednoznačným cieľom je vyhrať domáci pohár. Nikoho nepodceňujeme, ale v prípade postupu do finále sa stretneme s druholigovým mužstvom. Urobíme všetko, aby sme vzali do rúk víťaznú trofej a potešili našich fanúšikov," dodal rodák z Belej nad Cirochou Ján Mucha, v drese slovenskej reprezentácie účastník majstrovstiev sveta 2010 v JAR a majstrovstiev Európy 2016 vo Francúzsku.  
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies