Brankár Mucha mieri do ruskej Samary

NETKY.SK • 17 Júl 2013, 09:19 • 2 min
Brankár Mucha mieri do ruskej Samary

SAMARA - Bývalá jednotka slovenskej futbalovej reprezentácie Ján Mucha mieri do najvyššej ruskej súťaže. Tridsaťročný brankár by mohol pokračovať v kariére v ruskom tíme Krídla Sovietov Samara.

slovakia

left justify in out

S vedením klubu by mal podľa denníka Šport už v stredu po absolvovaní lekárskych testov podpísať viacročný kontrakt. "Zatiaľ vám nemôžem nič stopercentne potvrdiť," povedal pre Šport hráčov agent Jozef Tokoš.

Mucha doteraz pôsobil v FC Everton, kde sa mu však skončil kontrakt. Rodák z Belej nad Cirochou bol hráčom Evertonu od leta 2010, ale za "karamelky" pri stabilnej výkonnosti Američana Tima Howarda nedostával príležitosť a prakticky sa nedostal do bránky. Práve nedostatočná herná prax na klubovej úrovni bola dôvodom, že sa vlani vzdal účinkovania v slovenskej reprezentácii, za ktorú nastúpil zatiaľ 35-krát. Mucha odchytal v sezóne 2012/2013 dva duely v anglickej Premier League: v najvyššej anglickej súťaži debutoval 2. marca proti Readingu (3:1) a skvelý výkon podal v ďalšom domácom ligovom vystúpení proti Manchestru City, v ktorom si 16. marca udržal čisté konto (2:0). "To bol jeho najpamätnejší duel v našom drese," pripomenul klubový web najsvetlejší zápasový moment brankára SR v drese "Toffees". Medzitým po zlom výkone celého mužstva inkasoval Mucha 9. marca tri góly vo štvrťfinále FA Cupu doma proti Wiganu (0:3). Po skončení pôsobenia v Evertone sa špekulovalo o brankárovom odchode do Dinama Záhreb. Ján Mucha v doterajšej seniorskej kariére chytal za Inter Bratislava, MŠK Žilina, Humenné a poľskú Legiu Varšava, odkiaľ prišiel v lete pred tromi rokmi do Evertonu. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies