Brankár Mazanec sa v Slovane uviedol víťazstvom, debut v novom klube si užil

NETKY.SK • 16 August 2017, 11:42 • 2 min
Brankár Mazanec sa v Slovane uviedol víťazstvom, debut v novom klube si užil

BRATISLAVA - Český hokejový brankár Marek Mazanec v závere predchádzajúceho týždňa podpísal zmluvu so Slovanom Bratislava a už má za sebou aj prvý zápas v novom tíme.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťšesťročný gólman, ktorý ostatné štyri sezóny strávil v zámorí v klube Nashville Predators, sa v utorok podieľal na triumfe "belasých" nad Kometou Brno 3:2 po samostatných nájazdoch. "Hra ešte nebola veľmi podľa našich predstáv, máme toho dosť na dolaďovanie. Prvý duel som si užil, smerovalo na mňa celkom dosť striel. Vôbec som sa nenudil, v bránke som sa bavil," povedal rodák z Písku. Pochválil ho aj kouč Miloš Říha: "Situácie riešil suverénne, klobúk dolu. Má šancu stať sa miláčikom bratislavského publika." 

Jeho príchod do Bratislavy prišiel trochu nečakane. "Bolo to trochu narýchlo. Pre rodinu je však Bratislava super miesto, máme to blízko domov. S priateľkou máme malú dcérku, budeme teraz neďaleko od všetkých. Zázemie je výborné a teším sa na sezónu. Rozhodnutie, či opustiť zámorie a vrátiť sa do Európy, bolo veľmi komplikované. Musel by som o tom hovoriť obšírnejšie. Vôbec som pri prestupe neriešil, že ide o olympijskú sezónu. Teraz však mám motiváciu navyše. Na rozmyslenie som si zobral 24 hodín," priblížil viac o svojom prestupe do Slovana. O Mazanca sa údajne zaujímali aj ďalšie kluby KHL.

Slovan má týždeň pred prvým súťažným duelom v novej sezóne KHL v kádri troch brankárov - okrem Mazanca aj Jakuba Štěpánka a Jaroslava Janusa. Podľa kouča Říhu by bol obrovský luxus, aby v tíme zostali všetci traja. "Všetci v príprave chytali výborne. Teraz bude ťažké rozhodovanie, pretože tu nemôžeme mať troch gólmanov. Som presvedčený, že sa dohodneme. Definitíva by mala padnúť do mesiaca," prezradil hlavný kouč bratislavského družstva. Český šampión s Plzňou zo sezóny 2012/2013 Mazanec verí, že on v Bratislave zostane.

 

"Klub by ma asi nebral, aby ma o pár týždňov vyhodil. Stať sa však môže všetko. Som trochu prekvapený, že sme tu traja kvalitní brankári, ale je to tak a nič na tom nezmením," povedal Mazanec, ktorý reprezentoval Česko na MS hráčov do 18 aj 20 rokov.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies