Brankár Maťašovský zrejme v Podbrezovej končí

NETKY.SK • 18 December 2014, 13:54 • 2 min
Brankár Maťašovský zrejme v Podbrezovej končí

BRATISLAVA - Futbalový brankár nováčika najvyššej slovenskej súťaže ŽP Šport Podbrezová Andrej Maťašovský odchytal v jesennej časti Fortuna ligy trinásť duelov, v poltucte z nich si udržal čisté konto, má priemer menej ako jeden inkasovaný gól na zápas a "železiari" s ním medzi žrďami získali 19 z celkového počtu 21 získaných bodov.

slovakia

left justify in out

Napriek týmto solídnym štatistickým ukazovateľom 26-ročný brankár (nar. 20. augusta 1988) na Horehroní s najväčšou pravdepodobnosťou končí.

 

"Ťažko sa mi hľadajú slová. Prekvapilo ma to o to viac, že som nič podobné neočakával, keďže výsledky a výkony, myslím si, takému záveru vôbec nenasvedčovali. Tréneri mi dokonca povedali, že so mnou rátajú aj do ďalších bojov, len sa mám dať zdravotne do poriadku, aby som naskočil do prípravy v stopercentnom zdravotnom stave. Nešlo o rozhodnutie kormidelníkov. Môj koniec som mal odôvodnený tým, že som počas zápasu 18. kola s Ružomberkom nesedel na tribúne. Keďže som však bol zranený a lekár mi odporučil, aby som neriskoval prechladnutie a na začiatku zimnej prípravy bol úplne fit, stretnutie som sledoval na internete. To sa však nestretlo s pochopením majiteľa klubu, ktorý mi povedal, že v klube končím,“ citoval portál fortunaliga.sk Maťašovského slová. 

 

Rodák z Nitry chytal celú jeseň so sebazaprením, keď sa vo svojej ligovej premiére zranil pri zrážke s Trenčanom Jairom. V závere jesene mu lekári odporučili oddych, pre ktorý trénoval individuálne, k tímu sa však už zrejme nepridá. "Čo bude ďalej? To je veľmi ťažká otázka. Nebude záležať len na mne, ale najmä na kluboch a tréneroch, či by o mňa mali záujem. Krátko pred tým, ako sa táto udalosť odohrala, som jednu ponuku odmietol. Osobne by som rád aj naďalej chytal vo Fortuna lige. Najradšej by som bol, pokiaľ by v Podbrezovej prehodnotili svoje rozhodnutie a ja by som sa mohol opäť pripojiť k tímu. Cítil som sa v tomto prostredí skvele, spoznal som milých ľudí, kabína, tréneri a ľudia, čo robia okolo futbalu, sú výborní. Táto vzniknutá situácia ma veľmi mrzí. Každopádne sa chcem za všetko ľudom z Podbrezovej poďakovať, trénerom za prejavenú dôveru a príležitosť, prežil som tu krásne obdobie a myslím si, že za odvedenú robotu sa nemusím hanbiť," dodal Andrej Maťašovský, ktorý prišiel z Dubnice nad Váhom na hosťovanie do Podbrezovej. 

 

"Železiarom" patrí po jesenných 19 odohraných kolách Fortuna ligy 8. miesto s 21 bodmi. Od zostupovej priečky, ktorú momentálne okupuje Dukla Banská Bystrica, delí Podbrezovú päť bodov. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona