Brankár Marián Kelemen sa v Poľsku opäť predviedol ako špecialista na pokutové kopy, zneškodnil štvrtú "jedenástku" za dva roky

NETKY.SK • 13 August 2018, 11:53 • 2 min
Brankár Marián Kelemen sa v Poľsku opäť predviedol ako špecialista na pokutové kopy, zneškodnil štvrtú "jedenástku" za dva roky

BIALYSTOK- Slovenský brankár poľského futbalového klubu Jagiellonia Bialystok Marián Kelemen sa opäť predviedol ako špecialista na pokutové kopy. Tridsaťosemročný gólman zneškodnil v 17. min nedeľňajšieho stretnutia tamojšej najvyššej súťaže proti Zaglebiu Lubin pokus Lukasza Janoszku. Bola to pre neho už štvrtá chytená "jedenástka" za dva roky. "Nebolo to jednoduché, musel som sa sústrediť. Vďaka Bohu, že som pomohol tímu," uviedol Kelemen v polčasovej prestávke pre televíziu Canal+.

slovakia

left justify in out

Rodák z Michaloviec patrí medzi opory svojho tímu v aktuálnej sezóne. V zápase proti Korone Kielce takisto vychytal Kelemen pokutový kop za stavu 1:2 pre Jagielloniu, Bialystok napokon zvíťazil 3:2.

 

Penaltu chytil aj v dueli proti Sandecjii Nowy Sacz zase Jagellonia triumfovala 1:0. Tretí pokutový kop zneškodnil v stretnutí majstrovskej nadstavby ročníka 2016/2017 proti Niecieczi.

 

Jagiellonia sa nakoniec aj vďaka triumfu nad Nieceiczou umiestnila na druhej priečke a zaistila si postup do kvalifikácie Európskej ligy UEFA.

Kelemen podal výborné výkony, ktoré chválili poľské médiá, aj v 2. predkole tohtosezónnej Európskej ligy proti portugalskému Rio Ave.

 

Jagiellonia po domácom víťazstve 1:0 a remíze 4:4 v Portugalsku postúpila do ďalšej fázy. V úvodnom domácom stretnutí 3. predkola EL prehrali hráči poľského tímu s futbalistami belgického KAA Gent 0:1, odveta sa odohrá vo štvrtok.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Petra new

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona