Brankár Lille Enyeama neprekoná rekord, inkasoval po 1062 minútach

NETKY.SK • 9 December 2013, 12:07 • 2 min
Brankár Lille Enyeama neprekoná rekord, inkasoval po 1062 minútach

LILLE - Brankár OSC Lille Vincent Enyeama neprekoná rekord najvyššej francúzskej futbalovej súťaže v počte minút bez inkasovaného gólu. Séria nigérijského gólmana sa zastavila v dvanástom ligovom stretnutí na 1062 minútach.

slovakia

left justify in out

Tridsaťjedenročného úradujúceho víťaza Afrického pohára národov prekonal v 27. min nedeľňajšieho duelu 17. kola Ligue 1 stredopoliar Girondins Bordeaux Landry N'Guémo. Lille prehral tesne 0:1.

"Ak mám byť úprimný, vôbec ma to netrápi. Nikdy som to nenosil v hlave. Dostal som gól, v pohode, pousmial som sa nad tým a ide sa ďalej. Je to súčasť života, futbal je zábava a tak by sa to malo brať. Sme veľmi hrdí na našu sériu, náš tím, nášho trénera," citovala 31-ročného Nigérijčana internetová stránka goal.com. 

Enyeama predtým inkasoval naposledy 15. septembra v zápase 5. kola pri prehre Lille 0:2 na pôde Nice. Rodák z Kaduny sa v historickom poradí v tejto štatistike zaradil na druhé miesto. Rekord Ligue 1 drží dnes už 51-ročný Gaëtan Huard, ktorý nepustil loptu za svoj chrbát 1176 minút. Maximum sa mu podarilo utvoriť ešte v roku 1993 práve v drese Bordeaux. 

Lille je po 17 kolách na treťom mieste najvyššej francúzskej súťaže s 36 bodmi, za vedúcim Parížom Saint-Germain zaostáva o štyri body. Mužstvo zo severu Francúzska pred neúspešným duelom s Bordeaux ťahalo sériu 11 zápasov bez prehry, z toho získalo po tri body v deviatich z nich. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies