Brankár Kelemen prežíva druhú mladosť, Bialystok sa stal jesenným kráľom

NETKY.SK • 22 December 2016, 16:21 • 2 min
Brankár Kelemen prežíva druhú mladosť, Bialystok sa stal jesenným kráľom

BIALYSTOK - Slovenský futbalový brankár Marián Kelemen výraznou mierou prispel k tomu, že tím Jagiellonie Bialystok prezimuje na prvej priečke poľskej Ekstraklasy 2016/2017 a po jesennej časti patrí k hlavným ašpirantom na zisk majstrovského titulu. Jagiellonia v rámci 20. kôl vybojovala 39 bodov a je lídrom o skóre pred Lechiou Gdansk. Legia Varšava je na treťom mieste a má štvorbodové manko.

slovakia

left justify in out

Počas uplynulého víkendu Bialystok nezvládol jesennú derniéru a doma prehral s Wislou Plock (1:2). "Posledný súboj nám nevyšiel. Chceli sme Lechii Gdansk odskočiť na rozdiel troch bodov, ale nepodarilo sa to," citoval web poranny.pl Kelemena, ktorý doplnil: "Na druhej strane je potrebné vyzdvihnúť to, na ktorej pozícii sme a čo sa nám podarilo počas celej jesennej časti a dvadsiatich zápasov. Samozrejme, chceli by sme každý zápas vyhrať, ale futbal je krásny v tom, že nikdy neviete, ako to dopadne. Sviatky mohli byť o čosi krajšie, no ja si myslím, že máme za sebou veľmi dobrú jeseň. Teraz si treba odpočinúť a pripraviť sa na jarnú časť. Myslím si, že málokto čakal, že po 20. kole budeme na čele poradia. Rástli sme zápas od zápasu a začali sme tomu pomaly veriť. Uvidíme, čo príde na jar."

Michalovský rodák v sezóne 2011/2012 získal poľský titul so Slaskom Vroclav, pozná teda jeho chuť. Aj vtedy bol brankárskou jednotkou svojho tímu. "Myslím si, že náš tím môže bojovať o titul. Ak by sme boli na prvej pozícii po piatich, šiestich kolách, dalo by sa hovoriť o tom, že je to náhoda. Sme však na čele po 20. kole a myslím si, že tento tím má na to, aby dokráčal k prvenstvu. V zime budeme pracovať na tom, aby sa v budúcom roku naše sny splnili," vyhlásil bývalý gólman Bursasporu, Tenerife, Arisu Solún či Numancie.

Tridsaťsedemročný Kelemen (nar. 7. decembra 1979) môže byť jedným z príkladov toho, že brankári sú ako víno - čím starší, tým lepší.

 

"Všetci to hovoria, pravdepodobne preto, že pre túto pozíciu sú veľmi dôležité skúsenosti. Každý zápas je iný, vždy musíte byť stopercentne sústredení a vydať zo seba maximum," skonštatoval Kelemen a priblížil svoj program počas blížiacich sa Vianoc: "Počas sviatkov budem doma na Slovensku s rodinou a priateľmi. Potrebujem si tiež dobre odpočinúť, máme pár dní voľna a 9. januára sa opäť hlásime v klube. Prakticky od júla do decembra sme boli v jednom kolotoči zápasov a tréningov a telo si žiada oddych, nielen po fyzickej, ale aj po psychickej stránke, aby sme na jar boli pripravení bojovať o najvyššie pozície."

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies