Brankár Düsseldorfu bol v ohrození života

NETKY.SK • 9 December 2013, 17:43 • 2 min
Brankár Düsseldorfu bol v ohrození života

DÜSSELDORF - Len v nedeľu bol nemecký hokejový brankár Robert Goepfert v ohrození života a v utorok už chce nastúpiť za Düsseldorf EG v ďalšom zápase DEL.

slovakia

left justify in out

V polovici súboja najvyššej nemeckej súťaže Düsseldorf - Kolín nad Rýnom (2:3) dostal domáci gólman tvrdý zásah pukom do hrtana od súperovho hráča Nathana Robinsona. Spadol na ľad a nemohol sa poriadne nadýchnuť ani prehĺtať. Rýchla lekárska pomoc mu však pomohla. Dostal kortizónovú injekciu, aby sa predišlo akútnemu opuchu hrtana. To mu zrejme zachránilo život. "Bol to pocit, akoby som vyfajčil naraz 30 cigariet," vyhlásil neskôr už v lepšej nálade 30-ročný Goepfert. "Spočiatku som si ani neuvedomoval, aká vážna situácia nastala. Bola to zhoda viacerých nepriaznivých okolností. Tie prvé sekundy po zásahu pukom by som neprial nikomu," cituje brankára Düsseldordu server periodika Die Welt.

Puk trafil brankára na nechránené miesto na krku, kde mal byť chránič. Goepfert sa ho však dobrovoľne vzdal s odôvodnením, že mu prekáža vo výhľade. "Skúšal som ho, ale naozaj mi prekážal. Preto som ho odmietol na vlastnú zodpovednosť. Takto to dopadlo," vysvetlil s dávkou sebairónie. Či sa v utorok postaví do bránky svojho tímu v súboji DEL proti EHC Mníchov, zatiaľ nie je isté. "Rozhodne lekár, ale verím si, že to zvládnem. A zrejme aj s chráničom," dodal Goepfert pre Die Welt.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies