Branka som nie raz presviedčal,aby sa vrátil do reprezentácie, tvrdí liberecký hrdina Bakoš

NETKY.SK • 26 Apríl 2016, 18:19 • 2 min
Branka som nie raz presviedčal,aby sa vrátil do reprezentácie, tvrdí liberecký hrdina Bakoš

BRATISLAVA - V Česku svojím gólom v 86. min nedeľňajšieho šiesteho súboja na ľade pražskej Sparty rozhodol o titule pre Liberec, ale poriadne majstrovské oslavy s mužstvom si hokejista Martin Bakoš vlastne ani nemal kedy užiť. Pod Ještědom musel odovzdať byt, pobaliť sa a poďho do Bratislavy na zraz slovenskej reprezentácie, keďže neváhal nad možnosťou zabojovať o miestenku na májový svetový šampionát do Ruska.

slovakia

left justify in out

"Je mi trochu ľúto, že s chlapcami nemôžem oslavovať, ale národný tím je národný tím," podotkol v utorok popoludní 26-ročný útočník, ktorý sa do Bratislavy presúval z Liberca štyri a pol hodiny autom. "Pokojne by som mohol 'fúkať', som len nevyspatý. Určite však budem trénovať, musím sa vypotiť," reagoval s úsmevom.

Klubová sezóna dopadla pre rodeného Novovešťana ideálne, on sám za ňou namaľoval majstrovskú bodku a označil ju za najvydarenejšiu v kariére. "Ani si presne nepamätám tú radosť po víťaznom góle. Vystrelil som, padlo to a len som korčuľoval. Nevedel som, čo mám od šťastia robiť. Trošku to vyzeralo, že asi ešte bekčekujem, hoci už bolo po zápase. Verím, že nejaké góly som si nechal aj do reprezentácie," vravel Bakoš, ktorý v najcennejšom drese dosiaľ skóroval trikrát.

Keďže v Liberci bol pohrúžený do finálovej série so Spartou, prehľad o dianí v reprezentácii mal iba zbežný. "Verím, že teraz proti Dánom dosiahneme nejaké víťazstvo. Niekedy to tak býva, že ak sú výsledky v príprave horšie, majstrovstvá sa vydaria. Verím, že to bude platiť aj teraz," dúfa Bakoš, ktorý si v reprezentácii odkrútil dosiaľ 22 zápasov.

 

"Samozrejme, rád by som štartoval na mojom prvom šampionáte. Za titul mi však tréneri nemôžu garantovať miesto v tíme a chápem, že ma potrebujú vidieť aspoň v dvoch prípravných zápasoch - či zapadnem do mužstva, či si s niekým 'sadnem', či to bude klapať. Nomináciu si musím zaslúžiť. V reprezentácii som bol počas celého roka, takže ovládam systém. Podľa mňa je dobré, že máme mladý výber. Nechýba mám motivácia hrať v dôležitých zápasoch. Aj Švédi takto chodia na šampionáty, možno aj s nižším vekovým priemerom, v tom nevidím problém."

Martin Bakoš pred štyrmi rokmi vybojoval slovenský titul so Slovanom Bratislava, v drese ktorého potom privoňal aj ku KHL. "Sú tu aj ďalšie kvalitné ligy, švédska či fínska, ktoré som ešte nevyhral," podotkol Martin Bakoš, ktorý sa podľa vlastných slov pokúšal "nie raz" prehovoriť libereckého spoluhráča Branka Radivojeviča, aby sa vrátil do reprezentácie. "Na druhej strane ho chápem. Má tretie dieťa, už si to chce asi užívať. Aj tie oslavy boli preňho prvé na ligovej úrovni, takže rozumiem, že chce mať voľno," uviedol na utorňajšom zraze Bakoš, ktorý v základnej časti českej extraligy nazbieral 36 kanadských bodov (17+19) a v play-off prispel k celkovému prvenstvu ďalšími ôsmimi (5+3) - vrátane zlatého gólu znamenajúceho titul šampióna.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies