Branislav Rapáč opustil Poprad, rozšíri slovenskú légiu v Pardubiciach

NETKY.SK • 22 December 2015, 16:31 • 2 min
Branislav Rapáč opustil Poprad, rozšíri slovenskú légiu v Pardubiciach

PARDUBICE - Kariéra slovenského hokejistu Branislava Rapáča bude pokračovať v Dyname Pardubice. Dvadsaťdvaročný krídelník podpísal v utorok s českým extraligistom zmluvu do konca prebiehajúcej sezóny.

slovakia

left justify in out

Rapáč odohral dosiaľ za HK Poprad 32 duelov a stal sa jeho najproduktívnejším hráčom. Celkovo mu v štatistikách kanadského bodovania Tipsport Ligy patrí priebežná priečka, keď k desiatim gólom pridal aj osemnásť asistencií. Do Pardubíc pricestoval v noci z pondelka na utorok a v priebehu dňa absolvoval s novým tímom tréningovú jednotku. "Branislava sme priviedli ako adekvátnu náhradu za Jakuba Svobodu. Dlhodobo sme ho sledovali, náš skaut sa na neho osobne chodil pozerať a poskytol nám presné referencie," povedal na oficiálnom webe Dynama generálny manažér Pavel Rohlík.

 

Branislav Rapáč tak rozšíril slovenskú légiu v pardubickom klube. Dosiaľ sú v ňom oficiálne zaregistrovaní piati hráči - obrancovia Tomáš Bokroš, Martin Štajnoch aj Tomáš Rusina, v útoku ich dopĺňajú Tomáš Marcinko s Eduardom Šimunom. Od Rapáča si v Dyname veľa sľubujú. "Ide o dôrazného útočníka s držaním hokejky napravo. Vie hrať fyzicky a nátlakovo, hlavne v predbránkovom priestore a je silný aj v hre pri mantineli. Presne takýto typ hráča nám chýbal. Ak sa osvedčí, v prípade našej spokojnosti môžeme uplatniť opciu na ďalšie dva roky," doplnil šéf pardubického klubu.

 

B. Rapáč v minulom ročníku obliekal dres ŠHK 37 Piešťany, predtým hral na Slovensku krátko aj za Martin či Nitru. Slovensko reprezentoval v mládežníckych kategóriách do 18 aj 20 rokov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies