Branislav Gröhling verí, že sa deti od pondelka vrátia do škôl

NETKY.SK • 2 Február 2021, 10:40 • 2 min
Branislav Gröhling verí, že sa deti od pondelka vrátia do škôl

Minister školstva si myslí a verí, že sa deti vrátia do školy už 8. februára. Vláda to však musí prerokovať. Školy sa výsledok dozvedia zajtra ráno.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Minister školstva Branislav Gröhling na tlačovej besede pred dnešným zasadaním pandemickej komisie vyjadril dôveru v to, že sa deti od pondelka 8. februára vrátia do škôl. „Verím tomu, že to bude od pondelka. Nebudú to iba prváci, druháci, máme množstvo argumentov na to aby sme presvedčili, či už epidemiológov, alebo aj ostatných kolegov,“ vyjadril Grohling a súčasne poďakoval verejnosti, či organizáciám za vyvýjaný tlak. 

 

img


„Prvoradým argumentom je vzdelávanie detí. Je nemožné, aby sa prváci a druháci v rámci svojho vývoja vzdelávali online formou, to sa nedá. Pre nich aj niekoľko týždňov takéhoto vzdelávania spôsobuje problémy,“ povedal minister školstva a dodal, že dokonca evidujú nárast detí, ktoré telefonujú zrejme na krízové linky s tým, že majú problémy.

 

Pripustil tiež, že si vie predstaviť aj vykonávanie testov na zistenie prítomnosti koronavírusu u žiakov. Vláda však podľa neho nikdy neuvažovala nad tým, že by boli testovaní žiaci materských škôl a prvého stupňa základných škôl, zostanú teda zrejme len pri pretestovaní druhého stupňa. To, akým spôsobom by boli žiaci testovaní, závisí na tom, aký druh testovania odporučia školám odborníci.Školy sa dozvedia výsledok zajtra ráno, pretože dnes ešte budú riešiť uznesenie. Uvidíme ako to dopadne, vláda by sa totiž „rada vyhla reťazovému prenosu koronavírosu".



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies