Branislav Gröhling sa magisterského titulu nevzdá

NETKY.SK • 13 Január 2021, 19:35 • 2 min
Branislav Gröhling sa magisterského titulu nevzdá

BRATISLAVA - Minister školstva, vedy, výskumu a športu SR Branislav Gröhling sa svojho magisterského titulu nevzdá. Povedal to po dnešnom rokovaní vlády.

slovakia

left justify in out

„Ja som na túto otázku odpovedal viackrát a povedal som nie,“ uviedol minister. Taktiež podotkol, že k tejto téme si dal vypracovať protokol v Českej republike, ktorý zverejnil. Dodal, že tiež zverejnil svoju diplomovú prácu aj s argumentami.

 

 

img

Premiér Igor Matovič v pondelok 11. januára po tlačovej konferencii po rokovaní vlády, povedal, že sa svojho magisterského titulu vzdá vtedy, ak tak urobí aj minister školstva. Malo tak ísť o reakciu na výzvu Študentskej rady vysokých škôl, ktorá mu zaslala aj predpripravené tlačivo, ktoré stačí podpísať, overiť podpis a poslať rektorovi Univerzity Komenského v Bratislave.

img

K výzve vysokoškolákov sa pripojila aj Nadácia Zastavme korupciu, ktorá k rovnakému kroku vyzvala aj ďalších vysoko postavených politikov. Spomenuli predsedu Národnej rady SR Borisa Kollára, Petru Krištúfkovú a predsedu Slovenskej národnej strany a bývalého predsedu parlamentu Andreja Danka.


img

„Keďže sme v tom s ministrom školstva spolu, tak urobím presne to isté, čo urobí minister školstva,“ povedal Matovič. Na otázku médií, prečo zmenil svoj postoj a poukazuje na Gröhlinga, odpovedal, že „tak som sa rozhodol“.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Nikoleta Preložníková

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona