Branislav Gröhling objasnil podmienky nástupu do škôl!

NETKY.SK • 17 August 2021, 13:42 • 2 min
Branislav Gröhling objasnil podmienky nástupu do škôl!

Aké budú pravidlá fungovania škôl v novom školskom roku? Na dnešnom tlačovom brífingu ich predstavilo Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

 

V novom školskom roku nebude pri nástupe do školy potrebný test, no odporúča sa ranný filter.  Branislav Gröhling sľúbil, že školy sa  nebudú plošne zatvárať. Vyučovanie sa bude prerušovať už len po triedach.

 

Prečítajte si tiež: Nový covid automat prináša zmeny v opatreniach!

 

Na nástup do školy už deti ani rodičia nebudú potrebovať negatívny test.Vzhľadom na rýchlosť šírenia delta variantu už podmienka testu stráca význam.“ 

 

Upozornil, že rodina musí ísť po príchode z dovolenky do karantény, a to aj deti nad 12 rokov. Výnimka platí len pre zaočkované osoby. PCR test si môžu osoby spraviť až na piaty deň.

 

Školy si budú môcť od štátu zadarmo objednať antigénové samotesty, rodičia nimi budú môcť doma testovať svoje deti. Škola môže zistiť u rodičov záujem o samotesty, potom každý rodič dostane škatuľu, v ktorej bude 25 kusov.

 

Naďalej sa budú riadiť Školským semaforom, ktorý využívali aj minulý školský rok. Rezort navrhuje minimalizáciu miešania tried a zaistenie pravidelnej dezinfekcie priestorov školy. Všetky pravidlá a potrebné dokumenty nájdu školy na webovej stránke ministerstva školstva.

 

S cieľom monitorovať stav na školách budú riaditelia povinní poskytovať každý pondelok a pri každej zmene situácie v škole aktuálne informácie o vývoji epidemickej situácie v škole. Robiť tak budú prostredníctvom online formulárov.



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona