Branislav Gröhling má dobré správy pre školy!

NETKY.SK • 16 Marec 2022, 10:27 • 2 min
Branislav Gröhling má dobré správy pre školy!

BRATISLAVA - Situácia s ochorením COVID-19 je o čosi pokojnejšia a karanténa v školách sa skončila.

slovakia

left justify in out

Minister školstva, vedy, výskumu a športu SR Branislav Gröhling (SaS) oznámil, že školy v tieto dni posledný raz vypĺňali „covidový dotazník“ o počte žiakov v dištančnom vzdelávaní či o počte pozitívnych.

 

„Ďakujem veľmi pekne všetkým školám, ktoré dotazník vypĺňali a pomohli nám mať tak čo najviac informácií o stave v školách,“ povedal šéf rezortu školstva na sociálnej sieti. Pevne verí, že od septembra dotazník nebudú musieť využívať nanovo.

 

 

Minister školstva pred stredajším rokovaním vlády uviedol, že momentálne sa v školách prezenčne vzdeláva 97,6 percenta žiakov. V súvislosti s distribúciou testov ozrejmil, že sú pripravené tri fázy. Napríklad v zelenej fáze sa nebude testovať a riaditelia nebudú žiadať o testy. V oranžovej sa bude podľa jeho slov sledovať desať percent pozitívnych žiakov v škole.

 

„Riaditeľ bude môcť objednať z regionálnych úradov jednotlivé testy a následne, ak bude v triede viac ako desať percent pozitívnych žiakov, bude zasahovať regionálny úrad verejného zdravotníctva so svojimi opatreniami,“ dodal šéf rezortu školstva.

 

Gröhling povedal, že v školách postupne pribúdajú žiaci z Ukrajiny, a preto pre ne pripravujú vykrytie nákladov súvisiacich s ich vzdelávaním. „V pondelok (14. 3.) vám k tomu prišiel e-mail, aby ste poskytli údaje cez EduPage alebo systémy, ktoré používate, aby sme vašej škole mohli tieto prostriedky poskytnúť,“ uviedol. 

 

Prečítajte si tiež: Minister obrany ocenil pamätnými medailami 17 osobností

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona