Bránil som sa, tvrdí Hirsch o incidente na festivale Sundance

NETKY.SK • 4 Júl 2015, 12:31 • 2 min
Bránil som sa, tvrdí Hirsch o incidente na festivale Sundance

BRATISLAVA – Americký herec Emile Hirsch, ktorý sa začiatkom tohto roka dostal do konfliktu s viceprezidentkou spoločnosti Paramount Digital Entertainment Daniele Bernfeld, tvrdí, že sa pravdepodobne iba bránil.

slovakia

left justify in out

K spomínanému incidentu došlo 25. januára na párty počas filmového festivalu Sundance v Utahu. Herec sa viceprezidentky najprv spýtal, prečo sa tvári tak nepríjemne a následne jej povedal, že je „bohaté decko, ktoré by nemalo byť na Sundance“. Bernfeld sa potom podľa vlastných slov od Hirscha vzdialila a sadla si k stolu, no ten k nej o chvíľu na to zozadu pristúpil a chytil ju pod krk. Potom ju stiahol na zem, sadol si na ňu a začal ju škrtiť. Herca nakoniec odtrhli dvaja ďalší ľudia.


Hirsch po príchode polície tvrdil, že s Bernfeld sa iba pohádal a vypil tri alebo štyri poháriky. Policajti si však všimli, že Bernfeld mala červený krk aj hrudník, čo potvrdzuje jej verziu incidentu. Hercov hovorca pre portál TMZ uviedol, že Hirsch v inkriminovanú noc vypil veľké množstvo alkoholu a z incidentu si takmer nič nepamätá. Tridsaťročný rodák z Los Angeles si vraj spomína na to, že Bernfeld prišla k nemu a začala sa správať hlučne, čo sa mu nepáčilo. „Nejako som sa do toho vložil a stalo sa to, čo sa stalo. Aby som bol úprimný, nemyslím si, že by v tom bolo niečo viac. Myslím si, že ma vyprovokovala a ja som sa pravdepodobne bránil,“ vyjadril sa herec, ktorý sa niekoľko dní po incidente prihlásil na protialkoholické liečenie.


Herec v súčasnosti čelí obvineniam z napadnutia a opitosti na verejnosti. V prípade, ak by ho uznali vinným z trestného činu napadnutia, mohol by dostať až päťročný trest odňatia slobody a pokutu 5000 amerických dolárov (v prepočte približne 4506 eur). Za priestupok, teda opitosť na verejnosti, ho môže súd poslať za mreže na 90 dní, pričom by musel zaplatiť aj pokutu 750 dolárov (takmer 676 eur). Pred súd by sa mal postaviť 17. augusta.


Emile Hirsch je známy napríklad z filmov Klub vyvolených (2002), Sexbomba od vedľa (2004), Obyčajní hrdinovia (2004), Legendy z Dogtownu (2005), Alpha Dog (2006), Útek do divočiny (2007), Milk (2008), Zažiť Woodstock (2009), Čierna hodina (2011), Príbeh môjho syna (2012), Divosi (2012) alebo Na život a na smrť (2013).

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona