Brad Pitt v daždi odštartoval 84. ročník 24 hodín Le Mans

NETKY.SK • 18 Jún 2016, 16:51 • 2 min
Brad Pitt v daždi odštartoval 84. ročník 24 hodín Le Mans

LE MANS - V sobotu o 15.00 h sa začal 84. ročník najslávnejších vytrvalostných motoristických pretekov - 24 hodín Le Mans.

slovakia

left justify in out

Česť pustiť posádky štyroch kategórií na francúzsku trať má každý rok iná osobnosť, tentoraz sa pocta ušla americkému hercovi Bradovi Pittovi, ktorý s kolegom Tomom Cruiseom pripravuje film o rivalite značiek Ferrari a Ford v 60. rokoch minulého storočia.

 

Spojenie Le Mans a kinematografie nie je novinka. Podujatie v minulosti odštartovali Alain Delon či Luc Besson, ako piloti sa na okruhu La Sarthe predstavili Paul Newman, Steve McQueen alebo Patrick Dempsey. "Preteky pretekov" lákajú aj postavy iných športových odvetví, v divízii LMP2 súťaží bývalý brankár francúzskej futbalovej reprezentácie Fabien Barthez, ako divák sa prišiel pozrieť nórsky zjazdový lyžiar Aksel Lund Svindal.

 

Adrenalínovému letmému štartu zabránil hustý dážď, takže pole na čele s prototypom Porsche, ktorý zvíťazil v kvalifikácii, krúžilo takmer celú úvodnú hodinu za bezpečnostným vozidlom.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona