Brad Pitt sa vyjadril o rozvode s Angelinou Jolie

NETKY.SK • 21 September 2016, 13:00 • 2 min
Brad Pitt sa vyjadril o rozvode s Angelinou Jolie

LOS ANGELES - Jedno z najslávnejších hollywoodskych manželstiev sa skončilo. Angelina Jolie podala žiadosť o rozvod s manželom Bradom Pittom, uviedol včera pre americkú televíziu CNN zdroj oboznámený s dokumentom.

slovakia

left justify in out

Herečka a režisérka v rozvodových dokumentoch, podaných v pondelok v Los Angeles, uviedla ako dôvod rozvodu "neprekonateľné rozpory". Žiada aj zverenie ich šiestich detí do svojej starostlivosti, pričom Pitt by mal právo navštevovať ich.

 

Právnik Jolieovej Pittovej, Robert Offer, dnes povedal, že rozhodnutie rozviesť sa urobila kvôli "zdraviu rodiny". V žiadosti je uvedený dátum rozluky štvrtok 15. septembra, dodala tlačová agentúra AP.

 

 

Herec v magazíne People zverejnil vyhlásenie k žiadosti o rozvod. Poprosil v ňom tlač, aby sa držala ďalej od jeho detí.

 

"Som tým veľmi zarmútený, ale najviac teraz záleží na blahu našich detí. Žiadam vás o láskavosť - dajte im priestor, ktorý si v tomto ťažkom období zaslúžia," napísal Pitt vo vyhlásení.

 

Hoci filmové hviezdy boli spolu 12 rokov, zosobášili sa až v auguste 2014. Mali malú súkromnú svadbu na zámku Miraval v obci Correns vo francúzskom regióne Provensalsko. Ich deti na obrade niesli prstene a rozhadzovali lupene kvetov. Sobáš oznámili verejnosti až o niekoľko dní.

 

Majú šesť deti: 15-ročného Maddoxa, 12-ročného Paxa, 11-ročnú Zaharu, desaťročnú Shiloh a osemročné dvojčatá Knoxa a Vivienne.

 

Pre Pitta sa končí druhé manželstvo; predtým bol ženatý s herečkou Jennifer Anistonovou známou z televízneho seriálu Priatelia. Jolie Pitt bola v minulosti vydatá za amerického herca Billyho Boba Thorntona a za anglického herca Jonnyho Leeho Millera.

 

Počiatky ľúbostného vzťahu Jolieovej a Pitta vyvolali dovtedy nevídanú lavínu správ v bulvárnych médiách. Obaja sa zblížili počas nakrúcania akčného filmu Pán a pani Smithovci v roku 2004, čo vyvolalo šíriacu sa fámu - dvojicou vytrvalo popieranú -, že Jolie spôsobila rozvod Pitta s Anistonovou. Pitt a Anistonová oznámili rozchod v januári 2005 a herečka podala o niekoľko mesiacov žiadosť o rozvod.

 

Pár si adoptoval deti z Kambodže, Vietnamu a Etiópie. A snažil sa využiť svoju slávu v závažných oblastiach. Jolie, veľvyslankyňa dobrej vôle OSN, sa angažovala v prospech utečencov a v rôznych ďalších problémoch v Afrike, ako aj v liečbe rakoviny prsníka. Ona sama podstúpila dvojitú mastektómiu.

 

Z Angeliny Jolieovej sa stala tiež filmová režisérka. Vlani hrali manželia spolu v jej filme Pri mori (By the Sea). Stelesňovali atraktívnych manželov na spoločnej dovolenke vo Francúzsku, pričom ich manželstvo bolo už v rozpade. Snímka zarobila len 538.000 dolárov.

 

Jolie v rozhovore pre agentúru AP v roku 2014 povedala, že hrať manželov s problémami bolo očistné.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies