Brad Pitt o Angeline: Jej voľba odstrániť si prsníky je hrdinstvo

NETKY.SK • 15 Máj 2013, 10:13 • 2 min
Brad Pitt o Angeline: Jej voľba odstrániť si prsníky je hrdinstvo

Los Angeles - Americký herec Brad Pitt dnes privítal rozhodnutie svojej snúbenice Angeliny Jolie, ktorá podstúpila dvojitú mastektómiu, a označil ho za "hrdinstvo".

slovakia

left justify in out

Vyhlásil, že zmenšenie jej rizika na ochorenie na rakovinu prsníkov pokladajú v ich rodine za "šťastný deň".

"Bol som prvým a priamym svedkom tejto voľby. Angelinino rozhodnutie, ako aj podobné rozhodnutie mnohých ďalších žien, je absolútne hrdinské. Ďakujem nášmu zdravotníckemu tímu za starostlivosť a sústredenosť," povedal Pitt pre londýnsky denník Evening Standard. "Všetko, čo jej želám, je dlhý a zdravý život, so mnou a s našimi deťmi. Pre našu rodinu je to šťastný deň," uviedol.

Pittove vyjadrenia nasledovali po tom, čo herečka zverejnila článok v americkom denníku New York Times a odhalila v ňom, že si preventívne dala odstrániť prsníky, aby znížila pravdepodobnosť ochorenia na rakovinu prsníkov z 87 na päť percent.

Herečka vyzvala v článku aj iné ženy, aby si dali urobiť vyšetrenia, či sú nositeľkami génu BRCA1, znamenajúceho vysoké riziko rakovinového ochorenia prsníkov a vaječníkov.

Jolie pre New York Times napísala, že jej matka zomrela na rakovinu vo veku 56 rokov. Zistenie, že aj ona je nositeľkou génu BRCA1, ju viedlo k rozhodnutie podstúpiť preventívny chirurgický zákrok.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies