Brad Pitt a Angelina Jolie majú vlastné víno

NETKY.SK • 8 Marec 2013, 09:33 • 2 min
Brad Pitt a Angelina Jolie majú vlastné víno

NICE - Prvé fľaše ružového vína pochádzajúce z francúzskych vinohradov, ktoré patria známemu hollywoodskemu páru - Bradovi Pittovi a Angeline Jolieovej - sa dnes začali predávať prostredníctvom internetu. Informovala o tom agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

V ponuke je 6000 fliaš ekologicky dorábaného moku s názvom Miraval Rosé 2012, pričom jedna prepravka stojí 105 eur, vrátane dopravy na území Francúzska. Odborníci oceňujú toto víno pre jeho "živosť" a "výraznú chuť". Dorába sa v malebnom departmente Var na juhovýchode Francúzska z odrôd Grenache, Shiraz a Cinsault na 40 hektároch viníc, ktoré herecké celebrity vlastnia od roku 2008.

Pitt a Jolieová sa obchodne spojili s vinárskou rodinou Perrinovcov. Z ich spolupráce vzišla produkcia 100.000 fliaš, ktoré sa budú predávať nezávislým vinotékam a reštauráciám. Víno nesie pomenovanie po francúzskom vidieckom sídle Miraval, ktoré patrí celebritnému páru. Očakáva sa, že do ich ponuky postupne pribudnú aj červené a biele druhy vína.

"Miraval Rosé 2012 odhaľuje neobyčajný potenciál provensalských vín. Tento unikátny úrodný región sa prirodzene prejavuje práve v aromatických vínach, ktoré oplývajú okrúhlou, sviežou chuťou," uviedla rodina Perrinovcov vo svojom vyhlásení. Zavalitý tvar fľaše, typický skôr pre šampanské, má kruhovú čierno-bielo-zlatú vinetu. Jedinou zmienkou súvislosti vína so slávnou hereckou dvojicou je nápis na zadnej strane fľaše: "Z produkcie spoločnosti Jolie-Pitt & Perrin".



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies