Bracciali a Starace dostali doživotný dištanc za ovplyvňovanie zápasov

NETKY.SK • 7 August 2015, 10:21 • 2 min
Bracciali a Starace dostali doživotný dištanc za ovplyvňovanie zápasov

RÍM - Taliani Daniele Bracciali a Potito Starace môžu na tenis zabudnúť, národná federácia (FIT) im doživotne zastavila súťažnú činnosť pre účasť na stávkovom podvode. Rozhodla tak na základe vlastného vyšetrovania, ktoré nadviazalo na skúmanie prokuratúry v Cremone.

slovakia

left justify in out

Tá uzavrela záležitosť 23. marca a požiadala zastrešujúcu tenisovú organizáciu na Apeninskom polostrove o disciplinárne konanie. Taliansky súdny tribunál dospel k záveru, že obaja hráči "úmyselne ovplyvnili výsledky niekoľkých tenisových zápasov s cieľom ilegálneho profitu zo stávkovania". Išlo o sériu dohovorov prostredníctvom skypu medzi oboma tenistami. Uviedol to denník La Gazzetta dello Sport.


Kauza sa dostala na verejnosť vlani v októbri. O Braccialim bolo od novembra známe, že sa počas vypočúvania priznal k niekoľkým skutkom, z ktorých ho obvinili. Starace prostredníctvom komuniké viackrát poprel akúkoľvek nekalú činnosť. Vyšetrovatelia mali k dispozícii prepisy konverzácie tenistov na internete, ktoré indikovali zištné ovplyvňovanie výsledkov. Jedna zo zverejnených konverzácií prebehla medzi Braccialim a účtovníkom Manliom Brunim v roku 2007, dohadovali sa o ovplyvnení jedného zo zápasov na turnaji v Newporte.


Bracciali aj Starace dostali v rokoch 2007 a 2008 spolu s krajanmi Alessiom Di Maurom, Giorgiom Galimbertim a Federicom Luzzim zákazy štartu na 6 týždňov až 9 mesiacov za porušenie antikorupčných pravidiel.

 

Tridsaťsedemročný Bracciali je bývalý 21. hráč rebríčka ATP vo štvorhre a 49. vo dvojhre. V debli sa tešil z triumfu na piatich turnajoch na hlavnom okruhu ATP, dvoch po boku Staraceho. Z dvojhry má titul z marockej Casablanky z roku 2006. O tri roky mladší Starace má v zbierke 6 deblových titulov a vo svetovom renkingu bol najvyššie štyridsiaty. Vo dvojhre bol o niečo úspešnejší - na 27. mieste. Obaja ešte môžu čeliť konzekvenciám na civilnom súde. Ak ich uznajú vinnými, FIT sa hodlá s nimi súdiť o odškodné, uviedol prezident federácie Angelo Binaghi.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona