BR OSN odsúdila vraždu Alana Henninga, požaduje prepustenie rukojemníkov IS

NETKY.SK • 4 Október 2014, 07:10 • 2 min
BR OSN odsúdila vraždu Alana Henninga, požaduje prepustenie rukojemníkov IS

NEW YORK - Bezpečnostná rada OSN ostro odsúdila video, na ktorom je údajne zachytená vražda britského občana Alana Henninga militantom z extrémistickej skupiny Islamský štát (IS). Napísala to dnes agentúra AP.

slovakia

left justify in out

BR OSN vyhlásila, že video "opäť dokazuje brutalitu" skupiny IS. Členské krajiny Bezpečnostnej rady podľa svojho vyhlásenia veria, že "takéto pokračujúce skutky barbarstva páchané Islamským štátom ich nezastrašujú, ale len posilňujú ich odhodlanie".
      

Vyhlásenie BR OSN tiež požaduje okamžité, bezpečné a bezpodmienečné prepustenie všetkých zadržiavaných rukojemníkov skupiny IS, Frontu an-Nusrá a ďalších organizácií napojených na teroristickú sieť al-Káida.
      

Video s vraždou britského občana sa na internete objavilo v piatok. Okrem vraždy zachytáva aj vyhrážky americkému občanovi Peterovi Kassigovi, ktorý podľa svojej rodiny odišiel na Blízky Východ poskytovať humanitárnu pomoc utečencom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona