BR OSN odsúdila KĽDR za odpálenie štyroch balistických rakiet

NETKY.SK • 27 August 2016, 14:41 • 2 min
BR OSN odsúdila KĽDR za odpálenie štyroch balistických rakiet

NEW YORK - Bezpečnostná rada (BR) OSN v noci nadnes ostro odsúdila odpálenie štyroch balistických rakiet Severnou Kóreou v júli a auguste. Podľa agentúry AP to nazvala "hrubým porušením" zákazu akýchkoľvek raketových aktivít.

slovakia

left justify in out

Všetkých 15 členov BR OSN v spoločnom vyhlásení vyjadrilo poľutovanie nad skutočnosťou, že raketové aktivity KĽDR prispievajú k rozvoju jej nosičov jadrových zbraní a zvyšujú napätie.


Bezpečnostná rada OSN vyjadrila "vážne znepokojenie", že Severná Kórea uskutočnila ich odpálenie po šiestich balistických strelách odpálených medzi aprílom a júnom v zjavnom rozpore so svojimi opakovanými vyhláseniami o zastavení takýchto odpalov, ako aj nukleárnych testov, ktoré sú v rozpore s rezolúciami BR OSN.


Vyzvala členské štáty, aby zdvojnásobili úsilie pri zavádzaní sankcií voči Pchjongjangu vrátane najnovších a najtvrdších opatrení, uložených BR OSN v marci.



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies