BR OSN bude ešte dnes hovoriť o chemickom útoku v Sýrii

NETKY.SK • 21 August 2013, 19:47 • 2 min
BR OSN bude ešte dnes hovoriť o chemickom útoku v Sýrii

NEW YORK - Bezpečnostná rada OSN (BR OSN) bude v stredu rokovať za zatvorenými dverami o správach o použití chemických zbraní pri útoku v Sýrii . Informoval o tom nemenovaný diplomat s tým, že stretnutie sa uskutoční o tretej hodine poobede miestneho času (21:00 SELČ).

slovakia

left justify in out

Zasadanie 15-člennej BR OSN zvolali Francúzsko, Británia, Spojené štáty, Luxembursko a Južná Kórea. Hlavnou témou bude tvrdenie sýrskej opozície, ktorá obvinila režim prezidenta Baššára al-Asada zo "zmasakrovania" viac než 1 300 ľudí pri stredajšom chemickom útoku v oblastiach pri Damasku. Sýrska vláda obvinenia z útoku okamžite poprela.

Videá aktivistov, ktorých autenticita nemôže byť overená, ukazujú lekárov pri dusiacich sa deťoch a preplnené nemocnice. Iné zábery zachytávajú desiatky ľudí ležiacich na zemi, medzi nimi veľa detí, niektorých zakrytých plachtami. Správy o chemickom útoku v husto osídlenej oblasti sa objavili len dva dni po tom, ako začali podobné hlásenia v Sýrii preverovať inšpektori Organizácie Spojených národov. Jej generálny tajomník Pan Ki-mun v pondelok vyhlásil, že trvá na neobmedzenom prístupe inšpektorov na všetky miesta, kde v rámci občianskej vojny údajne došlo k použitiu chemických zbraní.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona