Boxujúca kengura je späť

NETKY.SK • 7 Február 2014, 13:18 • 2 min
Boxujúca kengura je späť

ĆERVENÁ POĽANA - Vo Vancouveri bol symbol austrálskych olympionikov jedným zo sporných momentov ZOH 2010.

slovakia

left justify in out

Boxujúca kengura je späť na zimných olympijských hrách. Symbol austrálskych olympionikov si "vyboxoval" svoje miesto pod piatimi kruhmi pred štyrmi rokmi vo Vancouveri, keď dostal požehnanie priamo od Medzinárodného olympijského výboru, a teraz nechýba ani v Soči. A znova sa to nezaobišlo bez menšej kontroverzie. Vlajka so zlatým klokanom v červených boxerských rukaviciach sa nepáčila ochrankárovi v Parku extrémnych športov v Roza Chutore. Priniesol ju otec austrálskeho akrobatického lyžiara Dava Morrisa. "Protinožec" sa však nedal a člen usporiadateľskej služby napokon vzdal svoju snahu nastoliť poriadok. "Je to symbol nášho tímu. Vieme, že má pohnutú minulosť, ale teraz už vlaje u nás v olympijskej dedine. Som rád, že boxujúca kengura sa vracia do médií," komentoval šéf austrálskej výpravy Ian Chesterman.

Emblém boxujúceho klokana si získal popularitu v roku 1983, keď Austrália zaznamenala veľké víťazstvo na jachtárskych pretekoch o Americký pohár. Austrálsky olympijský výbor ho neskôr kúpil od podnikateľa Alana Bonda, majiteľa víťaznej jachty "Australia II", a zaregistroval ho ako obchodnú značku. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies