Boxer Vitalij Kličko bude kandidovať na starostu Kyjeva

NETKY.SK • 24 Október 2011, 21:00 • 2 min
Boxer Vitalij Kličko bude kandidovať na starostu Kyjeva

Boxer Vitalij Kličko bude kandidovať na starostu Kyjeva

slovakia

left justify in out

img

Ukrajinský boxer a politík Vitalij Kličko bude na jeseň roku 2012 kandidovať na starostu hlavného mesta Kyjev. Pri tejto príležitosti kritizoval prezidenta Viktora Janukovyča.
"Svojou politikou poslal dnes za mreže (líderku opozície Juliu) Tymošenkovú a zajtra vylúči z prozápadnej integrácie celý ukrajinský ľud," povedal Kličko v rozhovore pre noviny Zerkalo nedeli.
Trpezlivosť občanov bývalej sovietskej republiky sa "čoskoro skončí", varoval šéf opozičnej strany Ukrajinská demokratická aliancia za reformy (UDAR).
Podľa prieskumov má 40-ročný Kličko reálnu šancu  vyhrať komunálne voľby v hlavnom meste Ukrajiny.
Napriek protestom zahraničia expremiérku Tymošenkovú nedávno v Kyjeve odsúdili na sedem rokov do väzenia za údajné zneužívanie právomocí. Opozícia obvinila Janukovyča, že súdny proces ovplyvňoval, aby odstavil svojho najsilnejšieho politického súpera. Prezident to odmietol.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona