Boxer Strnisko druhý na VC Ústí nad Labem

NETKY.SK • 22 Máj 2016, 21:43 • 2 min
Boxer Strnisko druhý na VC Ústí nad Labem

ÚSTÍ NAD LABEM - Slovenský reprezentant v boxe Matúš Strnisko si v kategórii do 81 kg vybojoval druhé miesto na kvalitne obsadenom 47. ročníku Veľkej ceny Ústí nad Labem, na ktorom štartovalo takmer 80 borcov zo 14 krajín.

slovakia

left justify in out

Pästiari SR sa z tradičného medzinárodného turnaja v ČR vrátia domov s jedným striebrom. Dvadsaťjedenročný odchovanec nitrianskeho boxu prehral až vo finále s Nurzatom Sabirovom z Kazachstanu 1:2 na body, rovnako tesne pred vrcholom v "osemdesiatjednotke" skončil aj pred dvoma rokmi. Strnisko mal v stredu na úvod v Ústí nad Labem voľný žreb, následne zdolal Sandaghurena Erdennebayara z Mongolska jednoznačne 3:0 na body a v semifinále uspel aj nad Talianom Valentinom Manfredoniom, strieborným medailistom z vlaňajších európskych hier v Baku.

"Matúš bol napokon v Ústí strieborný, vo finále so Sabirovom však absolvoval veľmi vyrovnaný duel. Hoci Strnisko tesne prehral, určite to mohli rozhodcovia posúdiť aj naopak. Gratulujem mu, na tomto prestížnom turnaji sa predstavil vo výbornom svetle. Najsilnejšie krajiny na podujatí boli Mongolsko, Taliansko a Kazachstan, práve s protivníkmi z týchto štátov Matúš boxoval a rozhodne nebol horší," citovala slová trénera reprezentácie SR Pavla Hlavačku Slovenská boxerská federácia (SBF) na svojom oficiálnom profile na sociálnej sieti Facebook.

Zostávajúce trio nominovaných pästiarov SR zostalo pred medailovými bránami. Viliam Tankó (KO Box Club Galanta) podľahol Enkhamarovi z Mongolska 0:3 na body a v tej istej hmotnostnej kategórii do 56 kg Michal Takács (ŠKP Bratislava) tiež vo štvrťfinále tesne prehral 1:2 na body s Riccardom D´Andreom z Talianska. V kategórii do 91 kg bol podľa očakávania nad sily Michala Plesníka (KO Box Club Galanta) dvojnásobný strieborný olympijský medailista (Peking 2008, Londýn 2012) a dvojnásobný svetový šampión (Chicago 2007, Almaty 2013) Clemente Russo z Talianska, ktorému slovenský boxer v dueli o postup do semifinále podľahol 0:3 na body.

Vlani si Slováci vybojovali na Grand Prix Ústí nad Labem až tri medailové priečky: jediné prvenstvo pre SR získal Erik Tlkanec v kategórii do 91 kg, druhú priečku pridal do 81 kg Michal Šurin, na bronzovom stupienku klasifikovali Michala Gavaja v kategórii nad 91 kg.

Medzinárodný turnaj v boxe VC Ústí nad Labem (ČR) - 47. ročník - výsledok:

Finále:
kategória do 81 kg: Nurzat Sabirov (Kaz.) - Matúš Strnisko (SR) 2:1 na body
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies